Politika
22 Mar 2022 14:43 Son Güncelleme: 22 Mar 2022 15:05

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya 'uyuşturucu' yanıtı: Herkes bilir, o zat da bilir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'uyuşturucu' polemiği üzerinden yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Furkan Vakfı'nın gerçekleştirdiği eylemde polisin müdahalesi sonrası ortaya çıkan görüntülerle ilgili konuşan CHP lideri, orantısız güç kullanıldığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da 'uyuşturucu' polemiği üzerinden yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Polis üzerinden bizim üzerimize gelmek istiyor. Polis kardeşlerim beni de çok iyi bilirler Soylu'yu da çok iyi bilirler. Benim uyuşturucu konusunda ne kadar hassas olduğumu bütün herkes bilir, o zat da bilir." diye konuştu.

BAHÇELİ'YE JET YANIT: BARAJI GEÇEMEYİNCE SEN NEREYE YÜZECEKSİN?
MHP lideri Bahçeli'nin 1915 Çanakkale Köprüsü'nü eleştirenlere "Bre hey gafiller! Denize atlayın yüze yüze gidip gelin" ifadelerini kullanmasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu " Sayın Bahçeli'nin sözlerini dinledim.Tek bir sorum olacak sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin? Merakım o." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

ADANA'DAKİ FURKAN VAKFI OLAYLARI
"Furkan Vakfı'nı seversiniz sevmezsiniz, katılırsınız katılmazsınız. Ama orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar. Onlara da söz veriyorum. Herkes özgürce bizim iktidarımızda gösterisini yapacaktır. Bu ülkede barışı inşa edeceğiz, buradan söz veriyorum.

SOYLU'YA 'UYUŞTURUCU' YANITI
Ya benim dediğimi anlamıyor yukarıdaki zat. Arkadaş benim söylediğim şu. Uyuşturucu baronlarını yakalayan kim? Polis. Savcılığa teslime den polis. Yargılayan kim, hakim. Hapse atan kim, hakim. Serbest bırakan kim, hakim. Peki sen niye alınıyorsun kardeşim? Polis üzerinden bizim üzerimize gelmek istiyor. Polis kardeşlerim beni de çok iyi bilirler Soylu'yu da çok iyi bilirler. Benim de karakterimi çok iyi bilirler, onun da karakterini bilirler. Benim uyuşturucu konusunda ne kadar hassas olduğumu bütün herkes bilir, o zat da bilir.

EKONOMİ TEPKİSİ
İktidar ülkeye huzur getirmedi, zengin olan Türkiye'nin bütün kaynaklarını ağırlıklı olarak başta Londra'daki bir avuç tefeciye ardından içerideki tefecilere tahsis etti. O kadar büyük faiz ödüyoruz ki defalarca söyledim. Sonra dayanamadı 'biz faizi indireceğiz' dedi. Faizi indirdi ama öbür taraftan vatandaşın sırtına daha ağır faiz bindirdi. Hiçbir banka faiz indirmedi. Buyrun gidin herhangi bir bankaya bir kredi çek bakalım sana faiz kaç uygulayacaklar. Yüzde 14 ise çok güzel. Kim ödüyor faizi? Hep beraber ödüyoruz.