Gündem
09 Kas 2022 11:48 Son Güncelleme: 09 Kas 2022 11:51

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya 5 kuruşluk tazminat davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtıklarını bildirdi. Çelik, ayrıca hakaret suçu yönünden suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kendisini hedef alan açıklamaları nedeniyle 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Süleyman Soylu "Onursuz" Hakaretinin hesabını verecek!" dedi.

Çelik, şunları söyledi: "Genel Başkanımız @kilicdarogluk tarafından Süleyman Soylu'ya biçilen değer ve verilen talimat gereğince, Soylu aleyhine 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtık! Ayrıca hakaret suçu yönünden suç duyurusunda bulunduk..."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Süleyman Soylu'ya, "Bir insanın gram onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder" çağrısını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti;

"Sırp çete lideri İstanbul'da yakalanmadı mı? Kırmızı bültenle aranıyordu. Beyefendi 8 yıldır İstanbul'da oturuyor. Saray, fotoroman orada ağırlıyor herhalde. En sonunda polis arama yapıyor. Kaybolanlar var. Biz üstlerine gittiğimiz zaman hareket ediyorlar. Parayla teslim alındıysanız iradeniz de teslim alınmış demektir. Bunlar İstanbul'da her türlü pisliğe bulaşıyorlar. Bana diyorlardı ya 'İspat et' diye daha neyini ispat edeyim? 8 yıldır krallar gibi yaşıyor adam İstanbul'da.

Yakasını tut ve götür mahkemeye diyorsanız ona millet karar verecek. İktidara geleceğiz, göreceksiniz. Tek tek yakalarından yapışıp hakim huzuruna çıkaracağız. Bizim fotoroman nerede? Bir insanın gram onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder. Böyle insanlar ülkeye en büyük zararı veriyorlar. Hamisi kim? Sarayda oturan zat. El ele verip bu işleri çeviriyorlar."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise verdiği yanıtta Kılıçdaroğlu'nu hedef almış ve "Onursuz olan, Kılıçdaroğlu'dur. Büyükelçilere bu cennet vatanı pazarlayan Askerimize "kimyasal silah" kullanıyor iftirası atanları savunan Emniyet ve Jandarma'ya "cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti" yaftası takan PKK’nın Suriye kolu PYD'yi "barış elçisi"(!) ilan eden PKK mensuplarını sözde "gazeteci" diyerek savunan, Türkiye'de terör bitiyor diye üzülen, Eşkıya takımına mahkeme bastıran, 15 Temmuz'a "tiyatro" diyen, Kaç seçim kaybettiğini unuttuğumuz, koltuğunu işgal eden, KILIÇDAROĞLU ONURSUZDUR!" demişti.