Gündem
02 Kas 2015 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Kılıçdaroğlu'ndan seçim sonrası ilk açıklama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partinin Ankara'daki genel merkezinde seçim sonrası ilk kez açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada MHP ve HDP'nin oy kaybettiğini hatırlatarak "Muhalefet partisi olarak sorumluluğumuz daha da artıyor" dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi seçim öncesi yaptığı çalışmadan, ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumusuz bir tepki almamıştır" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'de yaşanan değişimin olumlu olduğunu ve kararlılıkla devam edeceğiniz söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk; bugünden sonra da mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satır başları:

"İkinci teşekkürüm arkadaşlarıma. Sonuna kadar beklemelerini, ondan sonra evlerine gidip uyumalarını istiyorum.

Ortaya çıkan tablo CHP’nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü bir demokrasinin, sağlıklı bir demokrasinin iyi işleyen kurallar olmasını arzu ediyoruz.

OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARDA GİDİLDİ

Bir başka önemli gerçek, Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 7 Haziran 1 Kasım arası olağanüstü koşullar olmuştur. Gelişmeler, olaylar yaşanmıştır. 400’e yakın insan hayatını kaybetmiştir bu süre içinde. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçmiştir.

7 Haziran’da nasıl milli iradeye saygılı olduysak, 1 Kasım’daki tabloya aynen saygılıyız. Hiçbir yurttaşımın bundan en ufak endişe duymamasını istiyorum. CHP seçim öncesi yaptığı çalışmalarda ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir tepki almamıştır. “şunu yanlış yaptınız” diye hiçbir yurttaşımız olumsuz bir tepki göstermemiştir. Bu şu anlama geliyor, CHP’de yaşanan değişim olumludur, ve devam edecektir.

Ortaya çıkan tabloda asıl değerlendirmemiz gereken nokta şu. Güç ve hukuk. Bu iki kavramın özenle korunması gerekiyor."