Politika
08 Şub 2024 14:07 Son Güncelleme: 08 Şub 2024 14:12

“Sahaya çıkmıyor” eleştirilerine cevap: “Kurtla kuzuyu yiyip çobanla yas tutanlara..."

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi muhalefete seslenerek, hakkındaki iddialara tepki gösterdi ve yerel seçimleri işaret etti.

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, X hesabından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

CHP'de kongre sonrası parti içi yaşanan gerilimler ve tartışmaların özellikle Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan çeşitli açıklamaların yerel seçim öncesi partiye zarar vereceği konuşulurken, Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP YÖNETİMİNE TAM DESTEK

Parti için çıkan tartışmalara ilişkin sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e ve parti yönetimine destek verdi.

"KURTLA KUZUYU YİYİP ÇOBANLA YAS TUTANLARA"

Açıklamasına "Kurtla kuzuyu yiyip çobanla yas tutanlara" diye başlayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"1) Cumhuriyet Halk Partisi’nin -ben dahil- bütün Genel Başkanları, milletin menfaatlerini ve partisinin çıkarlarını kendi canlarından dahi önde tutar ve canlarını bu uğurda santim sakınmazlar.

"CHP 100 YILLIK ÇINARDIR, ÇOK SAYGIN GENEL BAŞKAN'I PM'Sİ VE PARTİ ÖRGÜTLERİ VARDIR"

2) Hiç kimse bana, partimin kurumsal kimliğini, kasaba kurnazlığı ile çiğnetemez ve yıprattıramaz! Partimiz 100 yıllık bir çınardır, çok saygın bir Genel Başkan’ı, üzerinde üye ve delege iradesinin tecelli ettiği Parti Meclisi, emektar ve vatansever parti örgütleri vardır.

"DESTEĞİM TAMDIR, ARZUM BUDUR!"

3) 2019 yerel seçimlerinde umudu nasıl yeşerttiysek ve devletleşmiş bir partiye karşı milletin kaçınılmaz zaferinin ilk tohumlarını nasıl attıysak, partimiz bütün bileşenleri ile bu seçimlerde de gerekeni yapacak ve bütün büyük şehirleri kazanacaktır. Bu bağlamda, desteğim TAMDIR! Arzum BUDUR!

4) Ülkemizin gündemi; milletin altında ezildiği enflasyon, anayasamıza darbe yapacak kadar bozulmuş hukuk sistemi, arifesinde olduğumuz ve kazanılmasının hayati önem taşıdığı yerel seçimlerdir. Ülke gündemini asılsız iddia ve iftiralar ile değiştirmenin anlamı yoktur."