Politika
14 Nis 2020 13:08 Son Güncelleme: 14 Nis 2020 13:11

Kılıçdaroğlu'ndan Sabah yazarlarına sert tepki: 'Sarayın beslemeleri, beni iyi duyun!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kaleme aldıkları yazılarıyla tepki çeken Sabah Gazetesi yazarları Engin Ardıç ve Mehmet Barlas’a çok tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sabah Gazetesi yazarları Engin Ardıç ve Mehmet Barlas’a çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkede hiç kimse benim vatandaşıma ‘gerizekalı’ diyemez, ‘ayı’ diyemez, ‘lümpen’ diyemez. Asla ve asla diyemez."

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Sabah gazetesi yazarları Engin Ardıç ve Mehmet Barlas’a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bir de karşımızda sarayın beslemeleri var. Gazetelerinde köşebaşlarını tutmuşlar. Öyle bir noktaya geldik ki vatandaşa hakaret etmek sanki bunların göreviymiş gibi. Gece yarısına iki saat kala sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Vatandaş doğal olarak ‘yarın nasıl besleneceğim’ diye sokağa çıktı, alışverişe çıktı. Sarayın beslemeleri başladılar vatandaşları aşağılamaya. Kimisi ‘gerizekalı’ dedi, kimisi ‘ayılar’ dedi, kimisi ‘lümpen’ dedi. Aşağılamaya başladılar, bu kibir abideleri. Bu kibir abideleri güçlerini nereden alıyor?Bu kibir abideleri nerelerden besleniyor? Sarayın beslemeleri, beni iyi duyun. Vatandaşın hakkını ve hukukunu savunmak, benim görevimdir. Ben vatandaşın hakkını ve hukukunu savunacağım. Bu ülkede hiç kimse benim vatandaşıma ‘gerizekalı’ diyemez, ‘ayı’ diyemez, ‘lümpen’ diyemez. Asla ve asla diyemez."