Politika
24 Kas 2022 21:00 Son Güncelleme: 24 Kas 2022 21:03

Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV düzenlemesine ilk yorum: "Biraz daha sabredin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sıfır araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında yapılan düzenlemeyle ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında "Araçlarda ÖTV konusunda ciddiye alınacak bir tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, bir süredir gündemde olan ve dün Resmi Gazete'de yayımlanan sıfır araçların ÖTV matrahlarında yapılan artış miktarını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Araçlarda ÖTV konusunda ciddiye alınacak bir tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar."

ESKİ TWEETİNİ ALINTILADI

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, paylaşımında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Kendi aramızda 'ÖTV'yi artıralım da aşırı talebi kıralım' diyorduk" sözlerinin duyulduğu video ile ilgili 12 Ağustos'ta attığı tweeti de anımsattı.

"HER ŞEYLERİ SKANDAL"

Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 3 ay önce yaptığı bu paylaşımda "Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı, 'Biz ÖTV'yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu' demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok" demişti.