Gündem
08 Ara 2016 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Kılıçdaroğlu'ndan Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan tepkisine 'Voltaire'li yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına Adana mitinginde gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın alkışlanmasının ardından, kendisine yönelik eleştirileri değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Ben bilmiyor muyum, o gazeteciler geçmişte ne yaptı? Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul etmeyiz” dedi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, dün Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) özetle şunları söyledi:

SALTANAT KURUYOR

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, vatandaşa “Dolarlarınızı bozdurun’ diye çağrı yapıyor. Vatandaş dolar bozdururken kendisi saltanat kuruyor, 80 milyon dolarlık uçağa biniyor. Eğitim sistemiyle oynarsan, 4 artı 4’ü çıkarırsan sonuç bu olur. Bu sonuç sürpriz değil.

BENİ ELEŞTİRDİLER

Gazetecilerin cezaevinde olması sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu. Voltaire’in ‘Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm’ diye bir sözü var. Adana’da çok başarılı bir miting yaptık, karalamaya çalışıyorlar. Ergenekon’da, Balyoz’da ortaya koyduğumuz tavrı herkes biliyor. Bugün ismini söylediklerim o gün beni eleştiriyordu. Bugün bizi FETÖ ile bir araya getirmeye çalışanlara güler geçerim. Ben bilmiyor muyum, o gazeteciler geçmişte ne yaptı? Ben ‘Balyoz kumpastır’ derken, onların beni eleştirdiklerini bilmiyor muyum? Bu insanlar AKP’nin değirmenine su taşıyorlardı, AKP ile işbirliği yapıyorlardı. Ben o zaman da hukuku ve demokrasiyi savunuyordum. Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul etmeyiz. Taksim’de onur konuğu kimlerdi?

AKP KENDİSİNE BAKSIN

AKP’nin bu süreçte sağdan soldan yeni işbirlikçileri var. AKP önce kendine baksın. Dün FETÖ’yü büyütenler, bugün farklı grupları büyütüyor. CHP’nin cemaatle işi olmaz. Yamamaya çalışıyorlar, yamayamazlar. Sen büyüttün bunları.”