Ekonomi
04 Oca 2023 22:07 Son Güncelleme: 04 Oca 2023 22:10

Kılıçdaroğlu'ndan memur ve emekli zammı için dev talep

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, memur ve emekliye verilen zam oranının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Sen devlet mi yönetiyorsun, evcilik mi oynuyorsun?" diye sordu. Kılıçdroğlu, memur ve emekli zammı için asgari ücret oranında zam talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada memur ve emekliye verilen zam oranının yüzde 25’ten yüzde 30’a çıktığını açıkladı. Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldığını duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Erdoğan’ın açıkladığı yeni zam oranının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

“ZAMMIN AYNISINI BURAYA DA YAPACAKSIN”

Sosyal medya hesabından Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Önce %25 zam de, sonra kork %30 de… Sen devlet mi yönetiyorsun, evcilik mi oynuyorsun? Asgari ücrete yaptığın zammın aynısını buraya da yapacaksın. Neyi anlamıyorsun sen” ifadelerini kullandı.

“TÜİK ZAMANI GELİNCE BEDELİNİ ÖDEYECEK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün paylaştığı sosyal medya mesajında Erdoğan'ın “Tek haneli enflasyon rakamına ulaşma” hedefine dair sözlerini hatırlatarak, “Yüzde 25 gelmiş içlerinden… Siz sadaka mı veriyorsunuz! TÜİK zamanı gelince bunun bedelini ağır ödeyecek. Bu rezil artışın hesabını hepiniz vereceksiniz” demişti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yüzde 5 ilave artışın beklentileri karşılamadığını belirtti.

KESK de memur ve emekliler için açıklanan yüzde 30’luk zamma tepki gösterdi. Eskişehir DSİ Bölge Müdürlüğü önünde eylem yapan KESK’e bağlı üyeler, ‘Sarı sendikaya da yüzde 30’luk zamma da hayır! Hükümet zammını al başına çal’ sloganları attı.