Politika
22 Mar 2023 07:12 Son Güncelleme: 22 Mar 2023 07:12

Kılıçdaroğlu’ndan flaş Muharrem İnce hamlesi! ‘Uygun görürlerse…’

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Uygun tarihte Memleket Partisi'ne gitmek istiyorum, arkadaşlarımız ziyaret için başvuracak” dedi.

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne gideceğini söyledi, “Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum” dedi.

HDP ile görüşmesinin olumlu geçtiğini ifade eden cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, iktidar medyasındaki "bakanlık verecekler" haberlerini de yalanladı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ KONUTLAR

Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iktidarın yaptığı konutlar için depremzedelerden para alacak olmasını eleştirdi. Depremzedelere ücretsiz konut vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Vatandaş bu konutları satın alırken kime güvendi? Devlete. Neden güvendi? Çünkü o konut vatandaşa teslim edilene kadar 22-23 imza atılıyor. Yer belirleniyor imza atılıyor. Zemin etüdü yapılıyor imza atılıyor. Proje ruhsatlandırılıyor imza atılıyor. Yapı denetimi başlıyor imza atılıyor. İskan için imza atılıyor. Vatandaş ise sadece tapuyu alırken imza atıyor. Haliyle imza atan herkes, yani devlet, o vatandaşa aldığı evin güvenli olduğunu beyan etmiş oluyor. Eğer o ev şimdi kullanılamaz hale gelmişse, sorumluluk devletindir ve devlet bu sorumluluğu karşısında vatandaşın evini vermek zorundadır” diye konuştu.

“DEPREMZEDE ZATEN BİTMİŞ, ŞİMDİ BİR DE ONA EV SATACAKSINIZ!”

“Depremzede zaten bitmiş. Her şeyini kaybetmiş. Şimdi bir de ona ev satacaksınız. Sadece kendisini değil, gelecek nesillerini borçlandıracaksınız. Bu depremzedelere reva mı?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Zaten iki yıl ödemesiz verilecek. Yani binalar devletin parasıyla yaptırılacak. İki yıl para almıyorsanız, binaları para almadan yapabiliyorsunuz demektir. Ayrıca bu konu için ayrılmış kaynakları yerinde kullanmak dahi ihtiyacın büyük bölümünü karşılar” diyerek devam etti.

“MEMLEKET PARTİSİ'NE ZİYARET İÇİN ARKADAŞLAR BAŞVURACAKLAR”

Kılıçdaroğlu'na Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylığını da sordum. Kılıçdaroğlu, "Diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne de gideceğim. Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum" karşılığını verdi.

“HDP İLE GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ; BAKANLIK TALEBİ İDDİALARI YOK”

Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşmenin de olumlu geçtiğini söyledi. HDP'nin "ilkelerde anlaşırsak destekleriz" yaklaşımını ve iktidar medyasındaki "bakanlık verecekler" haberlerini anımsattığım Kılıçdaroğlu, HDP'nin bakanlık gibi bir talebi olmadığının altını çizdi.