Politika
12 Nis 2022 14:49 Son Güncelleme: 12 Nis 2022 14:50

Kılıçdaroğlu'ndan Et ve Süt Kurumu açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu Et ve Süt kurumunun açıklamasına yanıt verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Bu ülkeyi, hangi partiye oy verirse versin, toplumu bölmeyen, toplumu ayrıştırmayan bir iktidara ihtiyaç var. O iktidarın adı Millet İttifakı ve CHP. Hak etmediği halde belli yandaşların belli görevlere nasıl getirildiklerini görüyorlar.

Ben elektrikleri kesilenlerin sözcüsü olarak, onların yaşadığı sıkıntıları yaşamak için elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum. Onların derdini kim dile getirecek. Bu haksızlığı yapan iktidarı, geniş kitlelere nasıl anlatacağız. Tarihi bir sorumluluğumuz var. Türkiye'yi buradan çekip çıkarmak zorundayız. Her alanda ses getiren yeni, güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek zorundayız. Biz halkın partisiyiz, halkın sözcüsüyüz. Adımız Cumhuriyet Halk Partisi. 

Talimat veriyorlar, işsizlik azaldı diye. Siz onu benim külahıma anlatın. Ne azalması. Bir yerlere gidiyoruz, ceplerimiz kağıtlarla doluyor, açım diyor. 60 temizlik işçisi için 53 bin 224 kişi başvuruyor. 

Milyonlarca işçi, memur, emekli enflasyon rakamına göre maaş alıyor. Rakamı düşük göster, aylığı az verelim diye talimat gönderiyorlar. Oraya gittim, açıklama yaptım. Böylece o kurumda namuslu bürokratlar seslerini çıkardılar. Ayrıldılar görevden. 

KILIÇDAROĞLU'DAN ET VE SÜT KURUMU'NUN AÇIKLAMASINA YANIT

Bazı enteller var, Kılıçdaroğlu gitti kapılar kapandı, ben kapılar açılsın diye değil, evlatlarımızın hakkını, hukukunu korumak için oradayım. Herkesin hakkını korumak zorundasınız. Bakandan telefon edip randevu alsaydın, benim muhatabım Bakan değil, Et ve Süt Kurumu. Fakir mahallelerde, Et ve Süt Kurumu'na gitmem ciddi, olumlu tepki doğurdu, bütün arkadaşlarımın bilmesini isterim. 

ET VE SÜT KURUMU HAKKINDA İDDİA

Et ve Süt Kurumu belli miktarda eti soğuk hava depolarında tutmak zorunda. 70 bin ton, fiyatı 15 kuruş. Kilo başına 15 kuruştan, özel sektöre ait olan depolarda eti stok olarak tutuyor. Birdenbire yöneticiler karar alıyorlar, 45 kuruş olsun. Soğuk hava deposu sahipleri, ne oldu 45 kuruş oldu diyor. Nasıl anlatacaksınız bunu? Soygun düzeninin nereye ulaştığını nasıl anlatacaksınız? Bingöl'deki depoya 18, Denizli'deki depoya 15 kuruştan, Sivas'taki depoya 10 kuruştan eti stokladılar. Demek ki, bu kardeşiniz, demek ki CHP, demek ki vatanı ve milleti için çalışan CHP, onların hakkını, hukukunu savunuyor.