Gündem
29 Nis 2022 11:48 Son Güncelleme: 29 Nis 2022 12:06

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a çok sert Suudi Arabistan çıkışı! ‘Utan diyeceğim ama nafile…’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti öncesi açıklamalarına sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti öncesinde havalimanındaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. "Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa" diyen Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıklı davasına göndermede bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde:

"Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, Gezi Davası kararına ilişkin "AİHM'lik iş kalmadı. Bitti o iş. Çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin AİHM'le alakası yok. AİHM alacak, bakacak, hüküm giydi diyecek. Bu ağırlaştırılmış müebbettir. Türk yargısının vermiş olduğu bu karara yerlisi yabancısı herkes saygı duymak mecburiyetinde. Başka ülkelerin hukuku var da bizim hukukumuz yok mu?" demişti.