Politika
26 Mayıs 2022 18:54 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2022 19:19

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'bürokrasi' yanıtı: "Bu devletin şerefli evlatlarına..."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'kaçış planı' açıklamalarına "Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır" ifadeleriyle yanıt veren Erdoğan'a, "Ben, bu devletin şerefli evlatlarına 'Kanun dışı emirleri uygulamayın' diye seslenmiştim. Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak" ifadeleriyle seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır” ifadelerine yanıt verdi.

 Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan ve ailesinin vakıflar aracılığıyla yurt dışına para transfer etmesiyle ilgili açıklamalarına verdiği yanıtı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak" ifadelerini kullandı.

 Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"'Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır' demişsin Erdoğan. Doğrudur… Zaten ben, bu devletin şerefli evlatlarına “Kanun dışı emirleri uygulamayın” diye seslenmiştim. Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak…"

 NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs'ta partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Toplu bir kaçış planı yürürlükte" demiş ve Erdoğan’ın vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını ifade etmişti.

Söz konusu vakıflara ilişkin TÜRGEV ve ENSAR'ı işaret eden Kılıçdaroğlu, 'suça bulaşmış' bürokratlara seslenerek, "Sarı bürokratlar... Sizler devleti kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Birazdan açıklayacağım şey skandal ve yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Ama size de bir iyilik yapıyorum "sarılar". Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü hiç gündemlerinde yoksunuz. Onlar planlarını yapmaya devam ediyor" demişti.

Bugün katıldığı bir programda Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Ana muhalefet liderinin bürokratları açıkça tehdit ettiğini gördük. Bir Cumhurbaşkanının ailesini hedef alarak böyle bir süreci yönetmek akıl karı değildir" diye konuşmuştu. "Kamu görevlilerimize hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin düşmanıdır" şeklinde konuşan Erdoğan, "Kamu görevlilerimizin vazifelerini yürütürken tek bakacakları yer anayasa ve yasalardır. Hariçten gazel okuyanların naralarıyla kamu görevlisi işini yapmaz" ifadelerini kullanmıştı.