Gündem
11 Mar 2023 08:37 Son Güncelleme: 11 Mar 2023 08:40

Kılıçdaroğlu'ndan deprem bölgesinden sert sözler! "Tam bir facia, akıl dışı..."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki büyük depremin meydana geldiği Kahramanmaraş'a ziyaret gerçekleştirdi. Geceyi çadır kentte geçirecek olan Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalına canlı bağlantıyla katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, faiz üzerinden sert eleştirilerde bulunarak, "Faizi yükseltmeleri tam bir facia. Kredi verecekseniz faiz almamanız gerekiyor. Hem ana parayı hem faizi silmek zorundasınız. Bunu yapmadığınız zaman bir kenti, ekonomisini ayağa kaldıramazsınız." dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu illeri ziyareti kapsamında Malatya'nın ardından Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine geldi. Geceyi çadır kentte geçirek olan Kılıçdaroğlu, Fox Haber'e canlı bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Altılı Masa'daki gelişmelere değinen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Altı liderin çıktığı yolculuk sıradan değildi. Türkiye'nin geleceği açısından sorumluluk yüklüyordu. Demokrasi kültürünü yaygınlaştırmak için bir araya geldik. Bir yılı aşkın süre çalıştık. Anayasa, mutabakat metnini çalıştık."

Millet İttifakı'nın adayı olduktan sonraki süreci anlatan Kılıçdaroğlu, "Genel Merkez'e gittiğimde, kalabalık bir grup bekliyordu. Orada iki arkadaşımla beraber, inşallah onlar da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklar. Vatandaşlarımızın huzuruna çıktık, orada da kısa bir konuşma yaptım. Eve gittim, eşim de oradaydı. Genel Merkez çalışanları başta olmak üzere herkeste heyecan vardı. Ben heyecanımı dışa yansıtan birisi değilim, daha sakinim." dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Çok önemli bir görev üstlendiğimin farkındayım. Önemli görevin çok zor olduğunun da farkındayım. Tabii sadece ben değil, yardımcı arkadaşlar da üstlendiler. Kararlılıkla, azimle, tercihlerimizi ülkeden yana vatandaştan yana kullanırsak, aşamayacağımız sorun yok. Bir araya geldiğimizde hedefimiz ülkemiz olduktan sonra anlaşamayacağımız hiçbir konu olacağını sanmıyorum. Sorunların bir kısmı kısa bir kısmı uzun vadelidir. Yetkin kadrolara ihtiyacımız var.

"DEPREM BÖLGESİ HİÇ AKLIMDAN ÇIKMADI"

"Evde çok fazla siyaset konuşan birisi değilim. Oğlum, kızlarım açtı konuyu, 'İnşallah başarılı olursunuz' diye. 'Hayırlı uğurlu olsun' dedim." diyen Kılıçdaroğlu deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Deprem bölgesi hiç aklımdan çıkmadı, hiç unutmadım. Tüm belediye başkanlarımız çalışıyorlar. Her bölge başkanlarımızın eş güdümünde. Dolayısıyla Ankara'da bulunduğum sürede de arkadaşlarımız kendi sorumlu olduğu illere hizmet götürüyordu zaten. Depremin ikinci günü geldim, Hatay'a üç kez gittim. Burada kalma kararı, Kahramanmaraş'ta yarın değişik yerlere gideceğiz. Büyük kayıpların yaşandığı ilçelere ve merkeze."