Politika
28 Mayıs 2022 15:40 Son Güncelleme: 28 Mayıs 2022 17:09

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş ve Kavala çıkışı! Serbest kalma şartlarını duyurdu

CHP’nin Van’da düzenlediği belediye başkanları çalıştayı ikinci gününde devam ediyor. Çalıştay’da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Demirtaş’ın, Kavala'nın serbest bırakılması için bize katılacaksınız” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van'da gerçekleştirdiği Belediye Başkanları Çalıştay'ına katıldı. Dün kente gelen Kılıçdaroğlu, havalimanında partililer ve STK temsilcileri tarafından karşılandı. Bugün elektriği kesilen bir aleyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Çalıştay'da partililere ve vatandaşlara seslendi.

KAVALA VE DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI
Kılıçdaroğlu, programda Gezi davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala ve Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"SERBEST BIRAKILMALARINI İSTİYORSANIZ BİZE KATILACAKSINIZ"
Kılıçdaroğlu, "Vanlı kardeşlerim bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın. Van'ın büyümesini, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız bize katılın. Kayyum uygulamasına son verilmesini, seçimle gelenin seçimle gitmesini istiyorsanız, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncesinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız." dedi.

DAHA ÖNCE DE SÖYLEMİŞTİ
CHP lideri daha önce yaptığı konuşmada da iktidara geldiklerinde Kavala ve Demirtaş'ı serbest bırakacaklarını söylemişti. Mart ayında Diyarbakır'da gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş'ı da, Osman Kavala'yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de, ne kadar haksızlığa uğramış onlara göre düşünce mahkumları varsa, tamamını serbest bırakacağız" demişti.