Gündem
20 Oca 2023 21:14 Son Güncelleme: 20 Oca 2023 22:31

Kılıçdaroğlu'ndan defalarca uyardığı SPK'ya: Nihayet bir yaşam belirtisi geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) İbrahim Ömer Gönül'ün açıklamasının ardından, "Nihayet bir yaşam belirtisi, küçük yatırımcıyı koruma hamlesi geldi. SPK Başkanı'nın demecini olumlu karşılıyorum. Yeni adımları da duymak istiyorum" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Ocak'ta Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yaptığı çağrıda; "Görevini yap, küçük yatırımcıyı koru. Pazartesi’ye kadar mühlet tanıyorum. Bu zor ekonomide kimsenin parasını arsıza, hırsıza yedirtmeyeceğim" demişti.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bugün Sabah gazetesine verdiği röportajda, “Sosyal medyada yatırımcıyı yanlış yönlendirenlere de ceza kesiyoruz. İncelemesi devam eden çok hesap var" dedi.

Ayrıca, SPK halka arzlarla ilgili dün yeni kararlara imza atmıştı. Kurul’dan şu açıklama yapılmıştı: "Kurul, bireysel yatırımcıların ilk halka arzlardan taleplerinin daha fazla karşılanmasını, sınırlı sayıda yatırımcısı bulunan ya da fonun önemli bir kısmına sahip az sayıda yatırımcının olduğu serbest ve/veya özel fonların, payların ilk halka arzından bireysel yatırımcı aleyhine olabilecek şekilde fazla pay almamalarını teminen kararlar aldı."

"NİHAYET BİR YAŞAM BELİRTİSİ, KÜÇÜK YATIRIMCIYI KORUMA HAMLESİ GELDİ"

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, borsa manipülasyonu iddialarıyla ilgili açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Nihayet bir yaşam belirtisi, küçük yatırımcıyı koruma hamlesi geldi. SPK Başkanı'nın demecini olumlu karşılıyorum. Bu adımları acilen atması gerek fakat beklentilerimin bundan daha yüksek olduğunu da hatırlatmak isterim. SPK görevini yapsın. Yeni adımları da duymak istiyorum!"