Gündem
31 Eki 2016 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhuriyet tepkisi: Bir gün sıra size de gelir!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon hakkında gazetenin önünde açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik operasyon sonrası Cumhuriyet gazetesine telefon açarak “Birlikte mücadele edeceğiz” dedi.  Kılıçdaroğlu daha sonra Cumhuriyet’in Ankara bürosunu ziyaret etti. Burada gazete yetkililerinden bilgi alan CHP lideri çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu “FETÖ’yü ülkeye musallat edenler hala ülkenin başında dururken, işini yapan gazetecileri FETÖ gerekçesiyle tutuklamak abesle iştigaldir. Cumhuriyet gazetesine, başka bir gazeteye ‘baskı yapıldı ses çıkarmayalım' denmemeli. Bir gün sıra onlara da gelir” dedi.

“KARŞI DARBE”

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:   15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu. Türkiye'deki tüm siyasi partiler, sivil toplum ve meslek kuruluşları ortak tavır sergiledik. Bu bizim tarihimizde bir ilkti. Bunu genişletmemiz, bu algıyı genişletmemiz gerekirken bir karşı darbe olayı ile karşı karşıya kaldık. Darbe fırsatçıyığı yaparak toplumun aydın kesimlerini, düşünenleri susturmak, medya ve sivil toplum üzerine baskı kurmak gibi bir olayla karşı karşıya kaldık.

“ANAYASA MAHKEMESİ DE SORUMLU”

Parlamentodan alınan yetkilerle KHK çıkararak bir anlamda anayasal düzen değiştirilmek istendi. Anayasa hükmünde kararname çıkarıyorlar artık. Eğer Türkiye bugün bu koşullarla karşı karşıya ise bunun sorumlularından birisi de Anayasa Mahkemesi'dir. AYM eski içtihat geçerli diyebilse, bugün bu tablo gerçekleşmeyecekti. Cumhuriyet gazetesi basın tarihinin de Türkiye'nin çok önemli gazetelerinden biridir. Gazetenin tarihine baktığınız zaman her darbe sonrası en ağır darbeyi ödeyen gazetedir. Yazarları da bedel ödemişitir. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi hayatını feda ederek, öldürülerek, katledilerek bir bedelle karşı karşıya kalmıştır Cumhuriyet gazetesi.

“SIRA ONLARA DA GELİR"

Bu toplumun bütün aydınlarına, gençlerine, kadınlarına sesleniyorum. Demokrasiye ve özgürlüklere hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Bunun ön koşulu da Cumhuriyet'e sahip çıkmaktan geçiyor. Cumhuriyet ile yaşıt bir gazetedir. Bütün gazetecilere de sesleniyorum. Eğer medya üzerindeki baskılara ortak direnç gösterebilirsek o zaman Türkiye'de demokrasiyi de ortak savunan konumuna gelmiş oluruz. Cumhuriyet gazetesine, başka bir gazeteye ‘baskı yapıldı ses çıkarmayalım' denmemeli. Bir gün sıra onlara da gelir.