Gündem
03 Ağu 2021 07:45 Son Güncelleme: 03 Ağu 2021 07:50

Kılıçdaroğlu'ndan çok sert THK yorumu! Devlet yönetimine narsistler getirilirse...

Sözcü'den Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, THK ile ilgili çok sert bir çıkışta bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü'den Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Mengi'nin “Türkiye olarak dünyanın en uzak köşelerindeki ülkelere, okullar, hastaneler, camiler yapıyoruz. Demek ki fazlasıyla maddi imkanımız var. Bu durumda neden THK'nın kayyum atanan başkanı ‘Bankalara 1.5 milyar lira borcu olan bir kurum, uçakları kaldırmam için 4 milyon dolarlık yatırım yapmam lazım’ diyor? Neden bizden önce yabancılar düşünülüyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Eğer devletin yönetimine narsistler getirilirse o devlet sağlıklı yönetilmez, işin püf noktası budur. “Her şeyi ben bilirim, her şeye ben karar veririm” anlayışıyla devlet yönetilmez. Eğer bir kişi bunları söylüyorsa bu ülkenin geleceği felakettir.

Parlamento görevini yapamıyor, yargı görevini yapamıyor, yürütme organı felç olmuş vaziyette, herkes bir kişiye bakıyor, ihaleler bir kişiye bakıyor, böyle bir tabloyu Türkiye kaldıramaz. Neyse ki cumhuriyetin kuruluşundan bu yana çok ciddi bir devlet yapımız var, bu yapı çatırdamaya başlarsa çok ciddi sonuçlar ortaya çıkar.”