Gündem
19 Mar 2015 09:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Kılıçdaroğlu'ndan büyük sürpriz! Nereden aday olacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili aday adaylığı için yaptığı ön seçime İzmir'den girecek. Kılıçdaroğlu İzmir İkinci bölge 57'nci sıra adayı olacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'daki milletvekili genel seçimleri yarışına İzmir'den ön seçime girerek katılacak.

Hürriyet.com.tr'ye konuşan CHP İzmir İl başkanı Bedri Serter, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Şu an Ankara'dayım, Genel başkanım beni çağırdı. Kendisiyle bizzat yüz yüze görüştük.  Birebir görüşmemizde İzmir'den ikinci bölge 57'nci sıradan ön seçime gireceğini söyledi.  Bu gün çok mutluyuz, partililerimize ve İzmirlilere sizin aracılığınızla bu müjdeyi vermek istiyorum. Sayın genel başkanımızın motivasyonu ile 7 Haziran seçimlerinde İzmir'i uçuracağımıza inanıyorum. Dokuzda dokuz  ya da onda on yaparız diye düşünüyorum. Çiçeği burnunda bir il başkanı olarak genel başkanımızı omuzumuzda taşımaktan gurur ve onur duyuyorum."

KOCAOĞLU TEKLİF ETTİ
Öte yandan 21 Şubat'ta İzmir ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'den aday olmanızı istiyoruz. Cumhuriyetin kalesinden aday olmanızı istiyoruz" demiş Kılıçdaroğlu da, bu çağrıya "İzmir'den aday olmak bizim için şereftir ve onurdur. Elbette bunu yetkili organlarımızla görüşeceğiz" yanıtı vermişti.