Politika
06 Ara 2021 19:18 Son Güncelleme: 06 Ara 2021 22:09

Kılıçdaroğlu'ndan bütçe görüşmelerine damga vuran hareket! Meclis'i karıştırdı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı el hareketi Meclis'te büyük tartışmalara neden oldu. Konuyla ilgili CHP'den açıklama geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı el hareketi büyük tepki çekti.

 “BİR TEK KÜFÜRLÜ EL HAREKETİ YAPMADIĞIN KALMIŞTI”

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Bakan Varank, “Gazi Meclis’te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!” ifadelerini kullandı.

 

 

AK PARTİLİLERDEN TEPKİ GELDİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, konuşmasında yurt dışı kaynaklı kredileri eleştirirken yaptığı hareket tartışma yarattı. Bunu küfür olarak nitelendiren AK Parti milletvekilleri ayağa kalkarak sıralara vurarak tepki gösterdi.

 KINAMA CEZASI İSTEDİLER

Konuşma bitiminde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Meclis iç tüzüğüne göre, Kılıçdaroğlu'na kınama cezası verilmesini istedi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop görüntüleri izleyip karar vereceğini söyledi. Birleşime bir süre ara verildi.

 "ELİNİN SIRTINA VURDU"

Kılıçdaroğlu'nun el hareketi sonrası ara verilen birleşim, bir süre sonra tekrar toplandı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun hareketinin bir gruba yönelik olmadığını ve hararetli konuşma sırasında ortaya çıktığını belirtti. Özel, "Görüntüleri birlikte izledik. 'Dünya kadar yük sırtımıza yüklendi' diyerek ve bunu kuvvetlendirici bir hareket olarak, elinin sırtına vurdu. Hiçbir gruba karşı yapılmadı." ifadelerini kullandı.