Gündem
07 Mar 2023 21:41 Son Güncelleme: 07 Mar 2023 21:53

Kılıçdaroğlu’na destek verecekler mi? TİP Genel Başkanı açıkladı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili konuşan Baş, "Bizim önce kurtuluşa sonra yeniden kuruluşa ihtiyacımız var. Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz" dedi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, tv100’de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programının konuğu oldu. Baş, dün Altılı Masa’nın toplantısı sonrasında açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili konuştu.

Tolga Işık’ın “Tip Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyecek mi?” sorusuna Baş, şu cevabı verdi:

“Ben her yerde şu çağrıyı yaptım. Bizim önce kurtuluşa sonra yeniden kuruluşa ihtiyacımız var. Nasıl kurtulabiliriz? Geçen seçimde yaptığımız hataları yapmayalım. Ortak aday etrafında ilk turda bu işi bitirelim. 2018 senesinde Muharrem İnce adaydı, Karamollaoğlu adaydı, Meral Akşener adaydı. Amaç ikinci tura kalmaktı, muhalefet partileri birbirleriyle uğraştı 2. Tura çıkamadılar. 

"SÜRECİ BÜTÜN AYRINTILARIYLA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Bu sefer Millet İttifakı’nın tek adayla seçime çıkacağı kesinleşti. Biz TİP olarak Hatay’da toplanacağız, süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz. Daha sonra Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle toplantı yapacağız. İttifak olarak ortak bir tutum alalım diyeceğiz. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde otururuz değerlendiririz.”

"BİR KAZAĞA 1.500 TL VERMEM"

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın giydiği bir kazak bin 500 lira olmasıyla sosyal medyada gündeme oturmuştu. TV100 ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Erkan Baş "kırmızı kazak" olarak gündem yaratan o kıyafeti için hediye olduğunu söyleyerek açıklama yaptı.

Erkan Baş'ın kazağın hediye olduğunu söyleyerek konuya ilişkin yaptığı açıklamaları şöyle:

"Gerçekten bilmiyorum fiyatını. O tartışmada en üzüldüğğüm şey o bir kazağa benim bin 500 lira verebileceğimi düşünmüş olmalarıydı. Bu gerçekten üzdü beni, ben öyle bir şey yapmam. Ben parayı kitaba kaleme veririm"