Televizyon
21 Mayıs 2023 10:39 Son Güncelleme: 21 Mayıs 2023 15:06

Kılıçdaroğlu'na A Haber sansürü: Diğer aday

A Haber, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını oy pusulasından çıkararak 'diğer aday' şeklinde ekranlara yansıttı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz A haber'e konuk oldu. Yavuz'u Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasına dair açıklamalarda bulunduğu programda yeni bir tartışmaya imza atıldı.

Seçimin ikinci turunda kullanılacak oy pusulası ekrana yansıtılırken cumhurbaşkanı adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı önce açık verildi daha sonra sansürlendi, altına da 'diğer aday' yazıldı.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu göreve çağırdı. Taşcı paylaşımında A Haber tarafından Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının sansürlenmesinin Yüksek Seçim Kurulu kararına da aykırı olduğunu vurguladı.

Taşcı’nın paylaşımı şöyle:

“YSK’nin ‘Cumhurbaşkanı adaylarının seçim döneminde görüşlerinin eşitlik, dürüstlük ilkelerine uygun şekilde yansıtılması’ kararı hala yürürlükteyken bu mudur dürüstlük? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını sansürlenmesi YSK kararına aykırıdır; RTÜK mutlaka incelemelidir.”