Gündem
01 Ağu 2011 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

KILIÇDAROĞLU'DAN NECDET ÖZEL'E ÖZEL SORU! CHP LİDERİ NE SORDU?

TSK'daki istifaların ardından tatilini yarıda kesip Ankara'ya dönen CHP lideri Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TSK komuta kademesinin istifası üzerine tatilini yarıda kesip Ankara’ya dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eyvallah, saygı duyuyoruz, demokratik tepki; fakat hangi gerekçe ile oldu bilmek istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun istifalarla ilgili değerlendirmesi şöyle:

Siyasi otorite yargıyı kullanıyor

“Sivil iradenin her şeyin üstünde olduğu açık. Asıl önemli olan istifalardır. Kapalı kapılar ardındaki tüm görüşmeleri, detayları kamuoyu ile paylaşmaları gerekir ki gerekçeleri haklı mı, haksız mı bilelim. Bu en doğal hakkımız. İstifa sıklıkla başvurulan bir yöntem değil; olağanüstü bir döneme işaret. O zaman o olağanüstü dönemin koşuları ne bilmeliyiz, bu belli değil.

Yeni Genelkurmay Başkanı Sayın Necdet Özel, istifaların nedenini ortadan kaldıracak, giderecek bir görüşme ortamı yarattı mı? Bunu da bilmiyoruz. O nedenle perdenin arkasındaki olayların gün yüzüne çıkması lazım.

Yargının tarafsız ve bağımsız olmasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Yargı siyasi otorite tarafından kullanılıyor. Bakın AKP dönemine, YAŞ toplantıları öncesi hep bu tür yargı kararları, doğrudan müdahale gibi yorumlanabilecek sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu bir tesadüf değil.

Hürriyet