Gündem
09 Şub 2012 20:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:19

KILIÇDAROĞLU, YURT GAZETESİ'Nİ YALANLADI! O SÖZÜ HİÇ SÖYLEMEMİŞ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yurt Gazetesi'nin "Vur Emri Başbakan'dan" manşeti ile ilgili olarak deneyimli gazeteci Baki Karakol'a konuştu.

29 Ocak 2012 Pazar günü, “CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Yurt Gazetesi’ne Türkiye’yi sarsacak açıklamalar…” ön girişinin ardından, “Vur emri Başbakan’dan!” manşetiyle çıkan Yurt Gazetesi’ne yönelik “Kılıçdaroğlu, birebir böyle bir söz söylememiştir. Bu, söyleşiyi yapan Yanardağ’ın eklemesidir” içeriğindeki yergilerim üzerine, bugün (9 Şubat 2012 Perşembe) saat 17.40’da Kemal Kılıçdaroğlu telefonla aradı.

Kılıçdaroğlu, çok net biçimde, “ağzından böyle bir söz çıkmadı”ğını söyledi. Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesine çok yakın sınır ötesi yerde kaçakçı 34 köylünün bombalanmalarıyla ilgili söylediklerinin ortada olduğunu ve hiçbir konuşmasında “Uludere’de vur emrini Başbakan verdi” demediğini vurgulayarak, “Vur emri Başbakan’dan!” manşetinden dolayı Yurt Gazetesi’ni yalanladı.

Kılıçdaroğlu, “Ama sizin sözünüz olarak verildi ve sizden bir yalanlama gelmedi” demem üzerine, “Eh işte!.. Ne diyeyim!..” demekle yetindi. Kılıçdaroğlu, yergilerimde haklı olduğumu da sözlerine ekledi ve “Görüşelim” diyerek” telefon konuşmamızı noktaladı. Kılıçdaroğlu, “yalanlama”da geç kalmıştı. Bu da, danışmanlarının yanlışı ve ayıbıydı!..
 
Baki Karakol


MEDYARADAR/ÖZEL