Politika
22 Tem 2022 20:37 Son Güncelleme: 22 Tem 2022 20:45

Kılıçdaroğlu, Suriyelileri göndermek için 4 aşamalı planını anlattı

Ankara'da muhtarlar buluşmasına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suriyelilerden rahatsız olduklarını ve göndereceklerini söyleyerek 4 aşamalı planını anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen, Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan ve Güdül'den gelen kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar buluşmasına katıldı.

"CHP OLARAK BİR EKSİĞİMİZ VAR"

Konuşmasında, düzenledikleri bu toplantılara önem verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, kendisinin halktan farklı bir yaşantısı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Benim öyle saraylara, öyle lüks hayatlara falan ihtiyacım yok. Onlar beni rahatsız eder. Benim vatandaşım eğer huzur içinde yaşıyorsa, ben de huzur içinde yaşarım. Bizim bir eksiğimiz var onu da söyleyeyim. Yani CHP olarak bir eksiğimiz var. Biz genelde Ankara'da oturduk, güzel nutuklar attık. Sonra dedi ki 'vatandaş niye bize oy vermiyor?' Gelip sizin sofranıza oturmadık, derdinizi dinlemedik. 'Arkadaş sizin derdiniz nedir?' diye oturup konuşmadık. Hep Ankara'dan konuştuk. Ondan sonra sizden oy bekledik. Sonra 'niye vatandaş bize oy vermiyor?' diye oturup düşünmedik bile. Ben, sizler nasıl yetiştiyseniz öyle yetiştiğim için sizin sofralarınıza oturmak, sizinle oturup konuşmak, dertleşmek benim görevim. Eğer siyasete atıldıysam bu benim görevimdir." dedi.

SURİYELİLERİ GÖNDERMEK İÇİN DÖRT AŞAMALI PLANI ANLATTI

Kılıçdaroğlu daha sonra kendisine yöneltilen Suriyeli sığınmacılarla ilgili soruya yanıt verdi. Suriyelileri geri göndermek için 4 aşamalı plandan bahseden Kılıçdaroğlu, "Suriyelilerden rahatsızız. Suriyelileri göndereceğiz. Dört aşamalı bir plan yapıyoruz. Birinci aşama Suriye yönetimiyle oturup konuşacağız. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız. İkinci aşama, buradan gidecek Suriyelilere can ve mal güvenliği sağlamamız lazım. Bunu bizim ordumuz, Suriye ordusu, BM devreye girecek, bu güvenliği sağlayacak aynı Kıbrıs'ta olduğu gibi. Üçüncü aşama, bunların yiyeceği, içeceği, barınacağı yerler var, bunlar yapılacak. Bunları AB fonlarından Türkiye'deki müteahhitler gidip orada yapacaklar. Dördüncüsü de Gaziantepli iş adamlarının orada fabrikaları var, fabrikalarını tekrar çalıştıracaklar istihdam yaratacağız. Böylece her birisini ırkçılık yapmadan, ülkelerine huzur içinde göndereceğiz, hepsi de gider yüzde 99'u gider." dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY MISINIZ?" SORUSUNA YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" sorusuna ise "Cumhurbaşkanlığını belirleme yetkisi 6'lı masada. Bu konuda görüş birliğini sağladık, görüş birliğine vardık. 6 lider, sadece cumhurbaşkanının niteliklerini belirlediler ve onu kamuoyuyla paylaştılar. Cumhurbaşkanı olacak kişinin ahlaklı olması lazım, erdemli olması lazım, devleti tanıması lazım, devlet aklının olması lazım, tecrübeli birisinin olması lazım gibi nitelikleri saydık. Bu niteliklere uygun bir cumhurbaşkanı adayımız çıkacak. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurlu 13'üncü cumhurbaşkanı olacak, bundan emin olmanızı isterim." diye yanıt verdi.