Gündem
23 Nis 2014 09:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:06

Kılıçdaroğlu radyoda hangi türküyü istedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrasya Türk Radyosu'nda, Ahmet Erhan Çelik'in konuğu olarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkülere ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Dersim dört dağ içinde" türküsünü istedi, Ahmet Erhan Çelik, bu türküyü Kılıçdaroğlu'na armağan etti.
Radyo programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, bu konuda halkın daha dikkatli bir tutum sergileyeceğine inandıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı makamının çok önemli bir makam olduğunu ve o makamda görev yapacak kişilerin çok temiz olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu duyarlılığı herkesin göstereceğine inandıklarını ifade etti.

TÜRKÜ İSTEDİ

Dersim Dört Dağ İçinde türküsünün güzel bir türkü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Oyumuz elbette yani beklentilerimiz çok yüksekti. Beklentilerimiz gerçekleşmeyince doğal olarak biraz üzüldük. Çünkü Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu konjonktüre bakıldığında ya da baktığımızda biz haklı olarak adı yolsuzluğa bulaşmış, rüşvete bulaşmış, ayakkabı kutularından dolarların fırladığı, yatak odalarında para kasaları. Dolayısıyla halkımız biraz daha sert bir sonuç doğuracak bir yapı ortaya çıkarabilirdi diye düşünüyorduk ama olmadı.