Politika
23 Ağu 2023 12:52 Son Güncelleme: 23 Ağu 2023 12:57

Kılıçdaroğlu oylarını şişiren anketçileri kovdu!

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden önce kendisini yüzde 10'a kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde gösteren yanıltıcı anket şirketlerinin genel merkeze girişini yasakladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığı seçimleri, CHP’ye yakın anketçiler Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını öne sürüyordu. 

Ancak tamamen yanılan bu anketlerin doğruluğuna ilişkin veriler seçimlerden sonra tartışma konusu oldu. Bunun nedeni ise her araştırma şirketi yakın olduğu siyasi parti ve ittifaka göre şekil alıyor olmasıydı. 

KILIÇDAROĞLU KOVDU

Fakat CHP Genel Merkezi’nde seçim mağlubiyetinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. 

Odatv'de yer alan habere göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, brifinglerde kendisine “Yüzde 7 öndesiniz” diyen anket firmalarıyla yolları ayırmaya başladı. 

İlk olarak başında KHK ile ihraç edilen akademisyen Derya Kömürcü’nün bulunduğu, Veysi Fidan’ın sahibi olduğu Yöneylem Araştırma’yı genel merkezden kovdu. 

Şirket yetkililerinin bir daha içeriye alınmamasını isteyen CHP lideri, “Genel merkeze girmeyecekler bunlara kimse iş vermeyecek” ifadelerini kullandı. 

ŞİRKETİ GETİREN EKİP TANIDIK

Yöneylem Araştırma şirketini CHP Genel Merkez’e getiren ekip ise isimleri kamuoyunda seçimden bu yana tartışılan, Engin Özkoç Erdoğan Toprak Tuncay Özkan ve Okan Konuralp olduğu öğrenildi. 

CHP'den cüzi miktar reklam parası alan ya da hiç reklam almayan haber sitelerinin ardından, 367 milyon TL'lik reklam bütçesine ne olduğu tartışma konusu olmuştu.