Politika
11 Eyl 2023 12:26 Son Güncelleme: 11 Eyl 2023 12:43

Kılıçdaroğlu, köşe yazarını arayıp sitem etmiş! ‘Öyle bir mücadelem yok…’

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sitem etmek için kendisini aradığını ve "'Ben demokrasiyi yok etmeye çalışan otoriter bir yönetime karşı mücadele ediyorum. Genel Başkanlık koltuğunu korumak için bir mücadelem yok" dediğini yazdı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Eylül günü yayımlanan “Kendilerini mi ülkeyi mi düşünüyorlar?” başlıklı yazısındaki ifadelerden rahatsız olduğunu, sitem etmek için kendisini aradığını yazdı.

Zeyrek'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu, "Ben aday olmayacağım. Daha önce de hiç aday olmadım. Hiç dilekçe vermedim. Örgüt aday gösterdi. Yapılacak kurultayda da ben aday olmak için başvurmam, dilekçe vermem. Örgüt aday gösterirse aday olurum" ifadesini de kullandı.

9 Eylül'de yayımlanan yazısında “Koltuğu kaybetmemek için insan üstü bir çaba sergileyen Kılıçdaroğlu" ifadelerini kullanan Zeyrek, Kılıçdaroğlu ile arasında geçen telefon konuşmasını şu sözlerle aktardı:

"Kemal Bey, 'Koltuğu kaybetmemek için insan üstü bir çaba sergileyen' ifadesinden rahatsız olmuş.

'Bugünkü yazınızla ilgili sitem etmek için arıyorum' deyince ben de “Buyrun' dedim.

Kılıçdaroğlu devam etti:

'Eleştirmek hakkınız ama koltuğu kaybetmek için insan üstü bir çaba gösterdiğim doğru değil.'

Öncelikle nezaketini alkışlamak isterim. Kızdığı gazetecileri cezaevine gönderen, hayatını karartan liderlerin baş tacı yapıldığı bir ülkede bu nezaketi korumak bir siyasetçi açısından büyük başarı.

Ben de yazdığım cümlede kastettiğim şeyi biraz daha açmak istedim ve 'Şu anda Genel Başkan kalabilmek için bir mücadele vermiyor musunuz?' dedim.

Kemal Bey cümlemi bitirmemi beklemeden şu karşılığı verdi:

'Ben demokrasiyi yok etmeye çalışan otoriter bir yönetime karşı mücadele ediyorum. Genel Başkanlık koltuğunu korumak için bir mücadelem yok.'

***

Cümlemi tamamlamak istiyordum:

'Ancak partinizde kurultaylar yapılıyor. Değişimciler, Genel Merkezciler mahalle, ilçe kurultaylarında kıran kırana yarışıyor. Siz bu sürecin dışında mısınız? Mesela Ankara il başkanının belirlenme sürecine dahliniz olmuyor mu?'

Ben bu soruyu genel olarak sormuştum ama Kılıçdaroğlu somut bir olaya bağladı ve somut cevap verdi:

'Bir arkadaşımız geldi il başkanı olmak istediğini söyledi. Gidip yarışmasını söyledim. Sonra gençlik kollarından iki arkadaş geldi. Onlara da aynısını söyledim. Bir arkadaşla daha görüştüm. Ona da gidip aday olmasını söyledim. Hepsi aday olur, iyi olan kazanır.'

Kılıçdaroğlu, delegelerin çoğunu belirleyen belediye başkanlarının kendi adına çalıştıkları iddialarını da doğru bulmuyor.

Kurultaylar konusunda konuşurken ilginç bir noktaya dikkat çekti:

'Kurultayları hep gençlik kollarından gelen arkadaşlar kazanıyor. Bu CHP geleneğinin bir sonucu. Partideki dinamizmi gösterir.'"