Gündem
22 Haz 2011 13:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:29

KILIÇDAROĞLU KENDİNİ MEDYANIN DEV AYNASINDA GÖRDÜ!

Tv8'de Erkan Tan'ın konuğu AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç idi. Kılıç, seçim sonrası gündemi değerlendirirken, muhalefete yönelik de sert eleştirilerde bulundu.

“Kılıçdaroğlu kendini medyanın dev aynasında gördüğü için şaşırdı!”

CHP’nin, mazotun 1,5 TL olacağına yönelik vaatleri karşısında çiftçinin büyük bir haksızlık içinde kaldığını belirten Kılıç:

“Tarımsal kesimin elektrik borçlarını 3 kez faizlerden arındırarak yapılandıran biziz. Köylüye mazot, gübre desteğini ilk defa veren biziz. Çok iş bilmedikleri ortaya çıkan tablodan belli. Vatandaş bunlara inanmadı. En son mazotu 1 liraya indireceğim diyen Cem Uzan’ın nerede olduğunu da vatandaş merak ediyor. Bu kadar medya desteğine rağmen de Sayın Kılıçdaroğlu’na kimse inanmadı. Medyanın dev aynasında kendini gördüğü zaman çok büyük zanneden parti başkanının seçim sonucundan şaşkınlık yaşaması kaçınılmazdır ” diye konuştu.


“Millet eziyet edenin peşinde olsaydı, iktidar CHP olurdu!”

Kılıç, son günlerde çok tartışılan Stockholm Sendromu ile ilgili:

“Kemal Bey kendisine eziyet çektirene oy verdiği tespiti yapmış. AK Parti millete eziyet etti, millet 3. defa buna rağmen evet dedi demek istiyorlar. Eğer Türk Milleti eziyet edenin peşinde olsaydı, CHP’nin kesintisiz iktidarda kalması gerekirdi. Cumhuriyet tarihini değerlendirirsek halk üzerinde en yüksek baskıyı kuran parti CHP’dir. Evlerden, camilerden Kuran- ı Kerim toplatılması, minarelerden ezanların susturulması, bunların arkasında CHP var. Konuşulduğu gibi bir durum olsaydı, CHP’nin halen iktidarda olması gerekirdi.” açıklamalarında bulundu.

“İntibak bekleyenler, CHP’ye oy vermedi!”

Suat Kılıç, intibak yasası ile ilgili:

“CHP’nin de vaatleri vardı; ama bunu bekleyenler de CHP’ye oy vermediler. Hoş ama boş vaatlerin karşılanamayacağını gördüler. Popülizmin zirve yaptığı seçim beyanlarıyla vatandaşı yanlış yönlendirdiler. Vatandaş yalanlara itibar etmiyor. İntibak yasası ile ilgili çalşmaların başlatılması talimatı verildi. Henüz siyasal anlamda Ankara tam çalışmaları başlatabilmiş olmadığından tam mesailerin başlamasıyla bu konuların hepsi masaya yatırılacak.” dedi.

“Meclise girecek vekillere karar verme yetkisi kesinlikle AK Parti’nin değildir!”

Kılıç, AK Parti’nin BDP’yi gündem yapıp, onlarla mücadele etme gibi bir çerçevesi olmadığını belirtti. Terörle mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Kılıç:

“BDP’liler bununla ilgili destek verirse canımıza minnet. Yeter ki Meclis’e gelme nedenleri sorunların çözümüne katkı sağlamak olsun. Bunun yerine kavga etmeye geliyorlarsa kendilerine oy verenler de en kısa sürede pişmanlıklarını ortaya koyacaklardır. Kimin milletvekili adayı olabileceğine, hangilerinin TBMM’ye kayıt yaptıracağına karar verme yetkisi kesinlikle AK Parti hükümetinin elinde olan bir konu değildir. Yargıya hükmetmemiz gibi bir durum söz konusu değil. Ama gönül arzu eder ki yargının kuralları ve kararları vicdanların beklentileriyle örtüşebilsin. Bizim bu süreçte YSK’ya kararlar üzerinde tesirde bulunmaya ne hakkımız ne de yetkimiz vardır.” diye konuştu.