Gündem
04 Mar 2011 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

KILIÇDAROĞLU KARİKATÜRİSTLERLE BULUŞACAK! MEMECAN DAVETLİ Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Leman, Penguen, Uykusuz, Gırgır gibi son dönemlerin ünlü mizah dergilerinin çizer ve yazarlarıyla buluşacak.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde Bezgin Bekir, Daral-Timsah, Gönül Adamı Yekta, Press Bey, Marlon, Türbanlı Kız Büşra, Pazar Sevişgenleri, Bayır Gülü gibi karakterleri yaratan karikatüristler var. Kılıçdaroğlu, kendisini dansöz olarak çizen Salih Memecan'ı da davet edecek.

Parti Meclisi üyesi Melda Onur'un koordine ettiği buluşma kapsamında, aralarında Mehmet Çağçağ, Tuncay Akgün, Latif Demirci, Tan Oral, Metin Üstündağ, Ercan Akyol, Orhan Nalın, Yiğit Özgür, Ramize Erer, Feyhan Güver, Selçuk Erdem'in de bulunduğu yaklaşık 40 karikatürist ve mizah yazarıyla iletişime geçildi. Buluşmanın, günlük gazetelerde karikatürleri yayımlanan Latif Demirci gibi isimleri de kapsaması ve martın ikinci haftasında İstanbul'da gerçekleşmesi planlanıyor.

Kılıçdaroğlu, kendisini dansöz kıyafetiyle gösteren karikatürü nedeniyle CHP'lilerin tepkisini çeken, ancak dava açmadığı Salih Memecan'ın da buluşmaya mutlaka davet edilmesini istedi. "Sayın Memecan'sız olmazdı" diyen Kılıçdaroğlu, "Hem bakarsınız gelirse hakkımda daha iyi karikatürler çizer" esprisi yaptı. İslami kesimin önemli mizah dergisi 'Caf Caf' çizerlerinin de davet edilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Karikatüristlerin eserleri toplumun önemli bir yansıması. Bu doğrultuda hiçbir ayrım yapmaksızın bir araya geleceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisini sıkça eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı Leman ve Penguen dergilerine havale etmiş, "Türkiye'de ABD'den daha fazla basın özgürlüğü var" diyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında da "Herhalde mizah dergileri gerekli yanıtı verirler" demişti.