Politika
27 Eyl 2023 10:27 Son Güncelleme: 27 Eyl 2023 10:27

Kılıçdaroğlu ile Özgür Çelik görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı! ‘Tek liste’ iddiası…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı adayı Özgür Çelik, CHP Genel Merkezi’nde yarım saatlik görüşme yapmıştı. Görüşme talebinin Kılıçdaroğlu’dan geldiği öğrenilirken görüşmenin perde arkası da ortaya çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanı adayı ve Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, cumartesi günü 26 ilçe başkanın desteğini alarak adaylığını ilan etti.

TEK ADAY ISRARI

Kulislere yansıyan bilgilere göre; CHP Genel Başkanı'nın isteği İstanbul’da tek adayla kongreye gidilmesi yöndeydi. Kılıçdaroğlu iddiaya göre kongre sonucunu etkileyen delege sayısına sahip olan İstanbul’da ortak delege listesinin oluşmasını, dengelerin eşit dağıtılmasını istiyordu. Ancak değişim ekibinin adayı Çelik'in 26 ilçe başkanının da desteğiyle adaylığını açıklamasının ardından dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Çelik, CHP lideri tarafından Ankara’ya davet edildi.

TOPLANTININ KONUSU: UZLAŞI VE TEK LİSTE

Halktv’deki habere göre üst düzey CHP’li toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Çelik’e başarılar dilediğini söylerken, İstanbul İl Kongresi’nde 'uzlaşı' içerisinde olunması talebinde bulundu.

CHP’li yetkili, “Genel Başkana kongre süreçleri ve nasıl bir İstanbul istediğini anlattılar. Genel Başkan da bir uzlaşı olması gerektiğini, İstanbul’un önemli olduğunu ve tek listeyle seçime gidilmesinin iyi olabileceğini belirtti. Genel Başkanımız yarış olması durumunda iki adaya başarılar diledi. Genel Başkan, demokratik ve sorunsuz bir kongre olması gerektiğini belirtti” dedi.

ADAYLIKTAN DÖNDÜRME İDDİALARI

Öte yandan pazartesi akşam Özgür Çelik’in, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından adaylıktan çekileceği iddiaları da konuşulmaya başlanmıştı. CHP’li yetkili, bu iddiaları kesin bir dille reddederken, “Genel Başkanımızın sen çekil, o çekilsin gibi ifadesi asla olmadı” dedi.

Özgür Çelik de yaptığı paylaşımda, “Adaylık açıklamamda da belirttiğim gibi kararlılıkla yoluma devam ediyorum” dedi.

CANPOLAT’TAN, ÇELİK’E ÇALIM

Bütün bu olaylar yaşanırken, Özgür Çelik’in ilçe başkanı olduğu Bahçelievler’de flaş bir gelişme yaşandı. Bahçelievler’de İl Başkanlığı için CHP 20 il delegesi çıkartıyor. Çelik’in ilçe başkanı seçildiği seçimde 18’i değişim, 2’si genel merkez ekibini destekleyen delege çıkmıştı. Dün gece Bahçelievler’deki 10 il delegesi, genel merkez ekibinin adayı Cemal Canpolat’ı destekleyeceğini açıkladı. Bahçelievler’deki bir delege ise “Kongre süreçleri olur böyle durumlar, olabiliyor... İlçelerde farklı delegeler devreye girebiliyor” dedi.