Polemik & Kulis
19 Nis 2022 09:57 Son Güncelleme: 19 Nis 2022 10:14

Kılıçdaroğlu iki alternatifli öneri sunmaya hazırlanıyor! ‘24 Nisan’da masaya oturduğunda…’

Abdulkadir Selvi, 24 Nisan’daki 6'lı muhalefet liderinin buluşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun masaya oturduğunda iki alternatifli öneri sunmaya hazırlandığını iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Nisan’daki 6'lı muhalefet liderinin buluşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun masaya oturduğunda iki alternatifli öneri sunmaya hazırlandığını iddia etti.

Abdulkadir Selvi, ‘Kılıçdaroğlu ne önerecek, cumhurbaşkanı adaylığı için ne diyor’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu’nun, üçüncü ittifaka gerek olmadığı görüşünü savunup diğer partilerin CHP ve İYİ Parti listelerinden seçimlere girmesini önermesi bekleniyor. İYİ Parti buna pek sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu’nun ikinci önerisi ise diğer partilerin CHP listelerinden seçime girmeleri yönünde. Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu partilerinin güçlü olduğu yerlerden liste başı yapmayı, belirli sayıda ikinci adamlarına ise listelerde yer vermeyi önereceği söyleniyor. Babacan Ankara’dan, Davutoğlu Konya’dan, Temel Karamollaoğlu ise İstanbul ya da Sivas’tan...

İktidarın çıkardığı yeni seçim yasası en çok Kılıçdaroğlu’nun elini güçlendirdi dersem ne dersiniz? Yeni seçim yasasından önce pazarlık gücüne sahip olan küçük partiler, seçim yasasından sonra bu kozlarını kaybettiler. Tam aksine Kılıçdaroğlu’nun eli güçlendi. Karamollaoğlu, Babacan ve Davutoğlu, Kılıçdaroğlu kazanamaz tezlerinden vazgeçtiler. Meclis’e girebilmek için Kılıçdaroğlu’nu desteklemek zorunda kalacaklar."

Yazının tamamı için tıklayın!