Gündem
19 Mar 2019 17:06 Son Güncelleme: 20 Mar 2019 09:06

'Kılıçdaroğlu idam edilsin' diyen Akit TV muhabirine CHP'den tepki!

CHP'li Tuncay Özkan ve Veli Ağbaba, Ulucanlar Cezaevi'nden gerçekleştirdiği yayında "Türk kamuoyunun idam edilmesini istediği kişiler var" diyerek Abdullah Öcalan ile Fethullah Gülen'in yanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ismini veren Akit TV muhabiri Mehmet Özmen'e cevap verdi.

Müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi'nden yayın yapan Akit TV muhabiri Özmen, cezaevindeki darağacını gösterip, toplumun CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun idamını istediğini öne sürdü ve ​"Türk kamuoyu, PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne de yandaşlık yapan, kol kanat geren, bağrında besleyen örneğin Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin de işte bu darağacında asılmasını, idam edilmesini bekliyor diye düşünüyorum. Bu bizim fikrimiz tabii ki, taktir yine kamuoyunun. Sonuçta PKK törer örgütüne, Fethullahçı terör örgütüne kol kanat geren, bu topraklara ihanet eden her bir vatandaşın işte bu darağacında idam edilmesi gereken isimler bugün bile. Ama maalesef 2004 tarihinde idam Türkiye'de kaldırıldı" dedi. 

CHP'DEN TEPKİ GELDİ

Özmen'in bu ifadelerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan yanıt geldi. Özkan Twitter'dan yaptığı açıklamada "Alçak! Bunun hesabını yargı önünde vereceksin. Ahlaksız" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, "AKİT TV muhabirinin darağacı önünde 'Toplum Kemal Kılıçdaroğlu'nun asılmasını bekliyor' cümleleri toplumda kaos çıkarmak hedeflidir. Seçimlere yönelik planlı programlıdır. Bu provokatör ve televizyonu mutlaka hesap vermelidir" diye tepki gösterdi.