Politika
10 Eyl 2022 09:19 Son Güncelleme: 10 Eyl 2022 09:20

Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin sessizliğini bozdu! ‘HDP’ye bakanlık’ çıkışı gündem olmuştu…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal haberine göre Parti Meclisi (PM) toplantısının basına kapalı bölümünde, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebileceğine” yönelik açıklaması ve son dönemde “6’lı masa kendi içinde kavga ediyor” tartışmaları gündeme geldi.

"KARARI VERECEK OLAN 6'LI MASADIR"

Haberde "CHP lideri Kılıçdardoğlu’nun Tekin’in açıklamalarına ilişkin, 'Kendisi ne 6 liderden biri, ne parti sözcüsü ne de grup başkanvekili. Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6’lı masadır' dediği öğrenildi" ifadelerine yer verildi.

Devamında ise "Kılıçdaroğlu, 6’lı masaya ilişkin tartışmalar hakkında ‘Bunların hepsi iktidar sıkıştığı için gündem değiştirme kaynaklı yapılan haberler. Bu çabalara su taşımamak gerek. Cumhur’un bize dayattığı gündemi değil, gerçek gündemi konuşmaya devam edeceğiz’ değerlendirmesini yaptı" denildi.