Gündem
13 Haz 2017 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:54

Kılıçdaroğlu: FETÖ'yle yıllarca mücadele eden gazeteciler içeride, damatlar dışarıda!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

. Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş ve Bülent Arınç'ın damatlarının tahliyesine gönderme yaparak, tutuklu gazeteciler için "FETÖ'yle yıllarca mücadele eden gazeteciler içeride, damatlar dışarıda" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu gazeteciler için şunları söyledi:

"Darbe dönemlerinde hukuk, anayasa askıya alınır. 20 Temmuz'dan sonra ikinci bir darbe girişimi ve sonuçlarını yaşıyoruz. Yeni suçlar yarattılar. Bankada hesabı olma suçu. Çocuğu okula gönderme suçu yarattılar. Okula kim izin verdi, sen git onunla uğraş. Keyfilik ve ihbarcılık var. Medyaya sansür, her darbede olur, yeniden yaşıyoruz. 151'dden fazla gazeteci hapiste. Üstelik bir kısmı Gülen cemaatiyle mücadele etmiştir. Şimdi onlar FETÖ'cü diye içerideler.

Damatlar serbest bırakılıyor. Sabit ikametgahı gerekçesiyle serbest bırakılıyor. Dayısı olan serbest kalıyor.  Murat Sabuncu'nun, Ahmet Şık'ın, Ahmet Altan'ın, Mehmet Altan'ın, Nazlı Ilıcak'ın evi yok mu? Evi var. Sözcü muhabirlerinin evi yok mu? Neden serbest bırakılıyorlar? Dayıları yok, kayınpederleri yok, paraları yok. "Doğrucu Davut'san ben seni süründürürüm" diyorlar. Bu ortam 20 Temmuz darbe ortamıdır."