Politika
01 Şub 2022 18:57 Son Güncelleme: 01 Şub 2022 19:17

Kılıçdaroğlu, 'arkadaşlarım açıklayacak' demişti: İşte Erdoğan'ın imzası olan ihale

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında vurgu yaptığı ve "arkadaşlarımız açıklayacak" dediği ihale hakkında raporun sayfası CHP tarafından paylaşıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yolsuzluk iddialarında elde ettikleri belgeler hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "3 Nisan 2018'de bir ihale yapılır. Firmanın özelliği, gerçek bir ihale olması, yarışmaya girmesi ve kazanması. İç finansmanı kendisi karşılayacak. Beşli çete kazanmaz. İhale iptal edilir. Yeniden ihalaeye çıkılır. Bu ihale kamuya açık değildir. 21 B'ye göre, olağanüstü hallerde yapılan bir olay. Ortada deprem, savaş, yangın yok. Adrese teslim ihaleyi vermek. Beşli çeteden birisine ikram edilir. Arada 6 milyar fark var. Zaman geçmiş biliyorum. Önemli bir ayrıntı var. Beşli çete adına yurtdışından para isterler. Kredi anlaşmasının kefili, sorumlusu hazinedir. Kamu borç yönetimi raporu var. İhalenin adı, borç miktarı var. Bugünkü fiyatlarla 18 milyar civarında." ifadelerini kullandı.

Belgeyi grup toplantısında açıklamayan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan diyor ki, benim imzam yok; sen ihale komisyonunda değil, talimat makamındasın...  Erdoğan, dur bakalım; sana daha çok sürprizlerimiz olacak... Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız; hiç meraklanma. Bütün ayrıntıları arkadaşlarımız açıklayacak." dedi.

CHP İHALENİN RAPORUNU PAYLAŞTI 

Beklenen belge CHP tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. CHP tarafından belge "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun , hızlı tren projesi ile ilgili AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğuna ilişkin dayanak aldığı ve Grup toplantısında da gösterdiği raporun sayfası" ifadeleriyle duyuruldu. 

Söz konusu ihalenin Orta Anadolu'yu Ege ile bağlayacak demiryolu ağının entegrasyonu ile ilgili olduğu anlaşıldı. 

İşte o belge: