Medya
06 Haz 2014 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:16

Kılıçdaroğlu Akşam gazetesinden duyarlılık bekliyor!

CHP lideri, TUSİAD'ı ziyaretinde, görevinden ayrılan Muharrem Yılmaz’ı ve haberi yazan Akşam’ı işaret ederek, "Aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz. Tabii haberi yapan gazetecinin de" dedi.

Köşk turu kapsamında Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem Yılmaz’ın başkanlıktan istifasıyla ilgili, “Bence Muharrem Bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte Beyoğlu Tepebaşı’nda bulunan TÜSİAD’ı ziyaret etti. TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

ÜLKE SORUNLARINI KONUŞTUK

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı sürecinde sayın başkanın ve yönetimde görev alan arkadaşların görüşlerini aldık. Sadece Cumhurbaşkanlığını değil ülkenin bazı sorunlarını da bu arada görüşme olanağımız oldu. Ekonomiden tutun özgürlüğe kadar her şey üç aşağı beş yukarı tartışıldı ve biz kendilerine teşekkür ediyoruz, bize sundukları bilgiler dolayısıyla” dedi. Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının, “Kısa süre önce TÜSİAD Başkanı istifasını sunmuştu. Bu konu gündeme geldi mi?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi: “Hayır gündeme gelmedi. Muharrem beyin etik değerlere duyduğu saygı dolayısıyla TÜSİAD’ın başkanlığından ayrılmasını tabii saygıyla karşılamamız gerekiyor.

BASINA SENDİKA ELEŞTİRİSİ
TÜSİAD Başkanı bu duyarlılığı gösterirken, aynı duyarlılığı siyasetçilerin de göstermesini isteriz, aynı duyarlılığı haber yapan gazetecinin de göstermesini isteriz. Acaba o gazetede sendikalı işçi var mı? Yok. Basın mensupları işten atıldı mı? Atıldı. O nedenle ahlaki değerlere önem vermek hem sivil toplumun hem siyasetçilerin temel görevi olmak zorundadır.

Bence Muharrem bey hepimize örnek olması gereken bir davranışı sergilemiştir. Aynı davranışı siyasetçilerin de her zaman göstermesi gerekiyor. Eğer kendi toplumuna, kendi insanına saygı duyması gerekiyorsa.”

‘Almanya dönüşü netleşir’
Kılıçdaroğlu, “Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı kulislerde konuşuluyor ne diyeceksiniz” sorusuna “Kulislerde pek çok şey konuşulabilir arkadaşlar adı kulis zaten” yanıtını verdi. “İsim konusunda bir tarihiniz var mı?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Büyük bir ihtimalle hafta sonu Almanya’da olacağım dönüşte herhalde netleştireceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bir çatı aday olmazsa olmazınız mı” sorusunu da “Daha bu konular görüşülüyor tartışılıyor. Türkiye’de de görüşülüp, tartışılıyor. Biz kendi partimizde de bu konuları görüşüp, tartışıyoruz” dedi.