Kılıçdaroğlu, 'Ağırıma gitti' demişti! Kurultayı karıştıran paylaşımın talimatını İmamoğlu mu verdi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultay gecesi "ekremedit" kullanıcı isimli hesaptan yapılan, "İmamoğlu'nun önerisiyle Kılıçdaroğlu seçim yarışından çekiliyor" şeklindeki paylaşıma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, 'Ağırıma gitti' demişti! Kurultayı karıştıran paylaşımın talimatını İmamoğlu mu verdi? - Sayfa 1

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci tura kalan seçimler öncesi "ekremedit" isimli hesaptan yapılan, "İmamoğlu'nun önerisiyle Kılıçdaroğlu seçim yarışından çekiliyor" paylaşımıyla ilgili Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi. İmamoğlu, "Hiçbir ilgim ve ilham yok. İmamoğlu'nun sağından solundan trolvari bir kavram geçemez." ifadelerini kullandı.

17
Kılıçdaroğlu, 'Ağırıma gitti' demişti! Kurultayı karıştıran paylaşımın talimatını İmamoğlu mu verdi? - Sayfa 2

CHP KURULTAYI TARTIŞMALARLA GEÇTİ

CHP'de geçtiğimiz hafta yapılan 38. Olağan Kurultayı'na yaşanan tartışmalar damga vurdu. Onlardan birisi de ikinci tura kalan seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "ekremedit" adlı hesaptan paylaşım oldu. Paylaşımda, " Ekrem İmamoğlu'nun önerisiyle Kemal Kılıçdaroğlu seçim yarışından çekiliyor" ifadeleri yer aldı. Herkes Kılıçdaroğlu'nun yarıştan çekileceğini düşünürken, CHP'nin eski lideri bunu yapmadı.

27
Kılıçdaroğlu, 'Ağırıma gitti' demişti! Kurultayı karıştıran paylaşımın talimatını İmamoğlu mu verdi? - Sayfa 3

İMAMOĞLU: BENİM ÇEVREMDE TROL DURAMAZ

Kurultay'da divan başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu söz konusu paylaşımla ilgili ilk kez konuştu. Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan İmamoğlu, kendisinin bir ilgisinin olmadığını kaydetti. İmamoğlu, şunları söyledi: "Anonim hesapmış. Hiçbir bilgim ve ilgim yok. Benim çevremde trol duramaz. Bu tarz yakıştırmalar olunca üzülüyorum. Ekrem İmamoğlu'nun sağından solundan trolvari bir kavram geçemez. Bu sözleri genel başkanımızın da söylemiş olabileceğine inanmak istemem."

37
Kılıçdaroğlu, 'Ağırıma gitti' demişti! Kurultayı karıştıran paylaşımın talimatını İmamoğlu mu verdi? - Sayfa 4

NE OLMUŞTU?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık için yarışmıştı.İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 alırken; ikinci turda ise Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy almıştı. Özgür Özel, CHP'nin yeni genel başkanı olmuştu.

47