Gündem
30 Ara 2015 12:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Kılıçdaroğlu AA'nın bu fotoğrafını beğendi!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Anadolu Ajansının "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, 5 fotoğraf için oy kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Ajansı'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Kılıçdaroğlu, oy vermeden önce tek tek incelediği fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

"Haber" ve "Yaşam" kategorilerinde 2'şer, "Spor" kategorisinde 1 fotoğraf seçen Kılıçdaroğlu, ilk olarak "Haber" kategorisinde oy kullandı.



SAVCI KİRAZ'I UNUTMADI
Kılıçdaroğlu, "Haber" kategorisinde ilk tercihini, Ahmet Dumanlı'nın, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısının yaşandığı İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen törenin fotoğrafı için yaptı.



Bu fotoğrafı seçmesini Kılıçdaroğlu, "Fotoğraf yargıya yapılan saldırıya karşı birliği ve bütünlüğü sergiliyor. Tüm hakimler, savcılar, avukatlar burada. Yargının bütün cepheleri burada olduğu için. Yargıya yönelik bir saldırının, yargı camiasının bütün kesimleri tarafından karşı duruş sergilediği için" diye açıkladı.



Kılıçdaroğlu, "Haber" kategorisinde ikinci tercihini Berk Özkan'ın, "Sığınmacıların Edirne'de bekleyişi" başlıklı fotoğraf için kullandı.  Otoyolda güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekiplerinin önünde, Avrupa'ya geçmek için sınıra doğru yola çıktıktan sonra durdurulan sığınmacı ailelerden birinin emekleyen bebeğinin yer aldığı bu fotoğrafı Kılıçdaroğlu, "Olağanüstü güzel bir fotoğraf" diye değerlendirdi.



"ŞAMPİYON AT CAŞ"I BEĞENDİ

"Yaşam" kategorisinde de Kılıçdaroğlu, oyunu iki fotoğraf için kullandı. Kılıçdaroğlu, tercihini İbrahim Yaldız'ın "Hizan'da Yaşam" ve Ali Atmaca'nın "Şampiyon at CAŞ" tan yana yaptı.



"BENİM ÇOCUKLUĞUMDAKİ FUTBOL"
Kemal Kılıçdaroğlu, "Spor" kategorisinde ise Emrah Yorulmaz'ın, "Çadır Kampta Futbol" fotoğrafını beğendi. Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in ele geçirdiği bölgelerden kaçarak aileleriyle Erbil'in Ankawa kasabasındaki Herşem Çadır kampına sığınan çocukların çamurda top oynamasını anlatan fotoğraf için Kılıçdaroğlu, "Benim çocukluğumdaki futbol" dedi.



Kılıçdaroğlu, kendisinin de resimle arasının "fena olmadığını" dile getirdi. Resim koleksiyonunun devam edip etmediğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ne kadar olursa" diye konuştu.