Politika
01 Ağu 2022 18:52 Son Güncelleme: 01 Ağu 2022 20:41

Kılıçdaroğlu, 3 partiden 2'sine patladı! AK Parti'den yanıt gecikmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nun sağlıkta şiddetle ilgili genel görüşme çağrısı ile olağanüstü toplanamaması üzerine, “Parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum; AK Parti ve MHP gelmedi. Bundan sonra olacak olan tüm negatif olayların sorumlusu da onlardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek üzere Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı. Bugün olağanüstü toplamayı gerçekleştirmek için Meclis Genel Kurul'unda oylama yapıldı. AK Parti MHP ve HDP'nin katılmadığı Genel Kurul'da yapılan oylamada ise toplantı yeter sayısı olan 200'e ulaşılamadı.

 KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin olağanüstü toplantı çağrısının yetersiz kalmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Sağlıkta şiddet Türkiye'nin temel sorunlarından bir tanesidir. Bu sorunu çözecek olan organ Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. TBMM'yi bu acı olayları engellemek açısından, önlemek açısından göreve davet ettik" dedi.

 "SORUMLUSU HÜKÜMETTİR"

Kılıçdaroğlu bundan sonra sağlıkta şiddete yönelik eylemlerin sorumlusunun AK Parti ve MHP olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "CHP olarak, İYİ Parti olarak, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık. Parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum; AK Parti ve MHP gelmedi. Bundan sonra olacak olan tüm negatif olayların sorumlusu da onlardır."

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine AK Parti cephesinden yanıt geldi.

CUMHUR İTTİFAKI ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLERİ HAYATA GEÇİRDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetle ilgili açıklama yaptı. Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasını eleştirerek "Kemal Kılıçdaroğlu 'Bu saatten sonra sağlıkçılara karşı şiddet eylemi yapılırsa bunun sorumlusu AK Parti ve MHP'dir' demiş. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetle mücadele için yapılan tüm çalışmaları görmezden gelip sadece bu cümleyi sarfedebilmek için toplantı daveti yaptılar. Cumhur İttifakı, sağlık çalışanlarımıza şiddeti engellemek için TCK'da önemli değişiklikleri hayata geçirdi. En son Haziran ayında düzenleme yapıldı. Sağlık Bakanlığımız, sağlık çalışanlarımıza şiddet konusunda çözüm odaklı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

 CHP İSTİSMAR SİYASETİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ünal paylaşımını şu sözlerle tamamladı: "CHP her konuda olduğu gibi bu konuda da istismar siyasetini sürdürüyor. Çözüm konuşulurken engel siyasetini diğer zamanlarda ise istismar siyasetini ilke edinen CHP aklı, her seferinde çözümün parçası olmak yerine sorunun bir parçası olmayı siyaset edinmiş durumdadır. CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantı davetinde de asıl mesele sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddete çözüm arayışı değildir. CHP'nin bu tutumu maalesef içine düştüğü siyasetsizliğin bir sonucudur"