Kıdem tazminatı ile ilgili hak kaybı uyarısı! TÜRK-İŞ'ten açıklama geldi

Çalışanlar son dönemdeki gündem nedeniyle kıdem tazminatı kalkıyor mu diye merak ediyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama gelmişti. Çalışan herkesi ilgilendiren konuya dair TÜRK-İŞ de bir açıklama yaptı. TÜRK-İŞ, kıdem tazminatının özüne yönelik herhangi bir düzenlemenin işçilerin verimliliğini ve çalışma motivasyonunu olumsuz etkileyip, iş barışını bozacağı uyarısında bulundu.

Kıdem tazminatı ile ilgili hak kaybı uyarısı! TÜRK-İŞ'ten açıklama geldi - Sayfa 1

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Orta Vadeli Programın (OVP) Fiyat İstikrarı ve Finansal İstikrar bölümünde öncelikli reform alanı olarak düzenlenmek istenen "İkinci Basamak Emeklilik Sistemi"nin işçilerde önemli bir endişe ve rahatsızlığa yol açtığı belirtildi.

115
Kıdem tazminatı ile ilgili hak kaybı uyarısı! TÜRK-İŞ'ten açıklama geldi - Sayfa 2

"BU HAKTAN YARARLANAMAYAN İŞÇİLERİN KAPSAMA ALINMASI AMAÇLANIYORSA BU KONUDA KATKI VERMEYE HAZIR OLDUĞUMUZ HER ZAMAN İFADE EDİLMİŞTİR"
Kıdem tazminatının 1936'dan bu yana yapılan her değişiklikte gelişme kaydederek işçiler bakımından taviz verilmez, vazgeçilmez, kazanılmış bir hak haline geldiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

215
Kıdem tazminatı ile ilgili hak kaybı uyarısı! TÜRK-İŞ'ten açıklama geldi - Sayfa 3

"TÜRK-İŞ, kıdem tazminatı hakkının aşındırılması, biçim değiştirmesi, emekliliğin bir parçası haline getirilmesini değil, korunması ve geliştirilmesi gerektiğini savunmaktadır.

315
Kıdem tazminatı ile ilgili hak kaybı uyarısı! TÜRK-İŞ'ten açıklama geldi - Sayfa 4

Bu haktan yararlanamayan işçilerin kapsama alınması amaçlanıyorsa bu konuda katkı vermeye hazır olduğumuz her zaman ifade edilmiştir.

415