Polemik & Kulis
08 Oca 2018 11:05 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:55

Kıbrıslı gazeteci Hürriyet'i düzeltti, First Lady retweet etti! (Medyaradar/Özel)

Kıbrıs’ta Başbakan Özgürgün’ün seçim zaferi için balkon konuşmasına eşi İnci Pars ile birlikte çıkması medyada kendine genişçe yer buldu.

Kıbrıs’ta Başbakan Özgürgün’ün seçim zaferi için balkon konuşmasına eşi İnci Pars ile birlikte çıkması medyada kendine genişçe yer buldu.

HÜRRİYET’TEN FIRST CLASS HATA

KKTC’deki seçimlerde zafer Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün oldu. Milliyetçi Ulusal Birlik Partisi (UBP) oyların yüzde 35’ini alarak sandıktan birinci çıkmayı başardı. Sonuçların netleşmesiyle birlikte Özgürgün, başkent Lefkoşa’daki parti merkez binasında ‘balkon konuşması’ gerçekleştirdi.

HÜRRİYET NİŞANLI DİYE VERDİ

İşte bu konuşmada Özgürgün’ün ilk kez İnci Pars’la birlikte kameralar karşısına geçmesi, Türk medyasında kendisine genişçe yer buldu. Medyanın amiral gemisi Hürriyet de İnci Pars’a ayrı bir başlık açtı ancak kritik bir hata yapmaktan da kendini alıkoyamadı. Hürriyet haberinde Pars’ı Özgürgün’ün nişanlısı diye servis etti.

DÜZELTME KIBRISLI GAZETECİDEN

Kıbrıslı gazeteci Sefa Karahasan ise bu hatanın ardından kişisel twitter hesabından önemli bir düzeltme yaptı. Karahasan “Hürriyet, haberinde ‘Başbakan’ın nişanlısı’ yazmış ancak Başbakan Hüseyin Özgürgün, İnci Pars ile evlendi. İnci Pars Hanım, Başbakan’ın eşi olarak yanında yer aldı.” İfadelerini kullandı.



FİRST LADY RETWEET ETTİ

Karahasan’ın bu tweetini Kıbrıs’ın yeni first lady’si İnci Pars’ın da retweet etmesi dikkatlerden kaçmadı.