Gündem
06 Oca 2018 21:27 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:55

Kıbrıs Barış Harekatı'nda esir düşmüştü! O gazeteci hayata veda etti! (Medyaradar/Özel)

Yelken, Türkiye Spor, Yeni İstanbul, Son Havadis, Sabah gibi çeşitli gazete ve dergilerde görev yapan Yücel Hacaloğlu hayatını kaybetti.

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı sırasında esir düşen on gazeteci arasında yer alan, ünlü gazeteci ve yazar Yücel Hacaloğlu vefat etti. Bir süredir rahatsız olan Hacaloğlu, bugün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Ünlü yazarın cenazesi 8 Ocak 2018 Pazartesi günü, öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.

YÜCEL HACALOĞLU KİMDİR?

Yücel Hacaloğlu, 1936 yılında Rİze'nin Fındıklı ilçesinin Çağayan köyünde doğdu. İlk öğrenimini Kars'ta, Lise eğitimini de Trabzon'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. 1957'de gazeteci olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde Yelken, Türkiye Spor, Yeni İstanbul, Son Havadis, Sabah gibi çeşitli gazete ve dergilerde görevler üstlendi. 1974 yılında da Kıbrıs Barış Harekatı sırasında esir düşen on gazeteci arasında yer aldı.

Daha sonra Alparslan Türkeş'in başbakan yardımcısı olduğu dönemde, başbakanlık basın müşaviri olarak vazifelerde bulundu. Bunun yanında bir müddet Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda danışmanlık yaptı. 2001 yılında da buradan emekliye ayrıldı.

Hacaloğlu, Türk Ocakları Danışma Kurulu Üyeliği ve Türk Yurdu Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği yapıyordu.

Yücel Hacaloğlu'nun Nihal Atsız'ın hayatı boyunca değişik şahsiyetlere yazdığı yüzlerce mektubu biraraya getirdiği "Atsız'ın Mektupları" adlı tarih incelemesi bulunuyor.