Gündem
13 Eyl 2020 14:02 Son Güncelleme: 13 Eyl 2020 14:07

KGK İstanbul Ofisi küresel medyanın buluşma noktası

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından İstanbul’da açılan ofis ilk günden yerli ve yabancı gazetecilerin akınına uğradı.

Taksim meydanına yürüyerek 5 dakika mesafede olan Cihangir’de hizmete giren ofiste, yaygın medya ile dış medya KGK üyelerinin çoğunlukta olduğu gazeteciler pandemi koşullarına uygun olarak ağırlandı.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ile Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik ve Mali Başkan Yardımcısı Gürsel Eser’in yakından ilgilendiği gazetecilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kapalı ofisi ve bahçesiyle birlikte yaklaşık 300 metrekarelik bir alanı kapsayan KGK İstanbul ofisinden övgüyle bahseden gazeteciler, “Bu ofis ile büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. Bizleri bir araya toplayan ve bizlere her türlü hizmeti ücretsiz olarak veren böylesi güzel bir konumda ve keyifli bir ortamda olmaktan mutluluk duyduk. Bu hizmet için KGK yönetimine çok teşekkür ediyoruz” dediler.

KGK Genel Başkanı Dim, “İstanbul yerli ve yabancı medyanın merkezidir. Türk medyasının Babıali’si burasıdır. İstanbul yabancı medyanın da ilgi odağı ve Ortadoğu’ya açılan kapısıdır. Burada görev yapan tüm gazetecilere ayrım yapmaksızın kapılarımızı açtık. Pek çoğu da üyemiz oldu. Yabancı Medya Derneği de partnerimizdir. Dernek Başkanı Christian Feiland da üyemiz olarak buradadır ve tüm etkinliklerimize katılmaktadır. Kendisine katkı ve destekleri için çok teşekkür ederim. Ankara’daki işlevsel genel merkezimizden sonra İstanbul’da da keyifli bir ofis açmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Yönetim kurulumuza, tüm üyelerimize ve destek veren tüm kişi ve kurumlara en kalbi şükranlarımı sunarım” dedi.

KGK İstanbul Ofisi, Pazar hariç haftanın her günü 10-18 saatleri arasında gazetecilere hizmet verecek. Tüm teknolojik iletişim olanaklarının bulunduğu ofiste, çay, kahve ve alkolsüz soğuk içecekler ile tost ve sandviç gibi yiyecekler ücretsiz olarak ikram ediliyor.