Televizyon
10 Ara 2014 14:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

KGB Ajanı televizyon danışmanı oldu!

Londra'da Putin muhalifi eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko'yu zehirleyerek öldürmekle suçlanan eski bir ajan Rusya'da bir televizyon dizisine danışmanlık yapmaya başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi eski bir KGB ajanı olan Andrey Lugovoy,  Rus ajanlarla ilgili ‘Yasaların üstünde’ adlı diziye danışmanlık yapmaya başladı. Dizi Kremlin yanlısı NTV’de ‘Yaşanmış olaylara dayanmaktadır’ ibaresiyle gösterilecek. Lugovoy, diziyle ilgili olarak “Her zaman yaratıcı bir projede yer almak istemişimdir. Benim de dahil olduğum anıları paylaşacağım” açıklamasını yaptı.

Dizinin konusu ve Litvinenko'nun ölümü

Dizide 2001 yılında ‘Rus ulusal çıkarlarına ihanetle suçlanan kişileri kaçırmakla’ suçlanan bir ajan ismini temize çıkarmak için uğraşıyor. Dizinin konusu akıllara Putin’e muhalefet ederken tehditler nedeniyle Londra’ya kaçan eski KGB ajanı Aleksandr Litvinenko’nun polonyumla zehirlenmesini akıllara getiriyor. Lugovoy, cinayetin baş zanlısı olarak gösterilirken, eski ajan iddialarla ilgili konuşmayı reddetti.

'Putin'i zor durumda bırakmak için zehirletti'

Litvinenko’nun ölümü de James Bond filmlerini aratmayacak bir şekilde gerçekleşti. Londra’da önce suşiciye gidip ardından bir otelde işadamlarıyla çay içen Litvinenko, fenalaşıp hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakımda öldü.

İngiliz istihbaratı Litvinenko’nun polonyum gazıyla zehirlendiğini saptadı. Eski ajanla aynı suşicide yemek yiyenlerden bazıları da zehirlenmiş olabilecekleri kaygısıyla testlere tabi tutuldu.
Kremlin’in en büyük muhaliflerinden işadamı Boris Berezovski'nin ofisinde de polonyum bulunurken, Rus medyası Berezovski’nin Putin’i zor durumda bırakmak için Litvinenko’yu zehirlediğini iddia etti.