Televizyon
27 Tem 2012 12:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

KESKİN KALEM'DEN CNNTURK'E ÇAĞRI; AYKIRI SORULAR'A EYLÜL'DE GEL DESEK!

Enver Aysever'in CNN Türk'te Temmuz ayı ortalarında başladığı Aykırı Sorular programını KESKİN KALEM yorumladı...

Büşra Erhanlı, Bejan Matur, Levent Üzümcü, Kemal Kılıçdaroğlu, Taha Akyol,  Aydın Boysan, Zihni Göktay, İskender Pala,  Prof. Dr. Serkan Ali Çetin… Enver Aysever CNN Türk’te Temmuz ayı ortalarında başladığı Aykırı Sorular programında siyaset, bilim, kültür, sanat, edebiyat dünyasından pek çok konuk ağırladı. “Dört Bir Taraf”ın “bir tarafı” kimliğine alışanlar için, Aykırı Sorular’daki Enver Aysever’in performansı elbette şaşırtıcı oldu. İzleyici, yargı belirten Aysever yerine, iyi hazırlandığı belli aykırı sorular soran, konuğunun fikirlerine saygılı ancak aldığı cevaplarla yetinmeyen müthiş bir söyleşi ustası ile karşılaştı.
Bilenler bilir, Enver Aysever bu programı aynı ad ve formatla daha önce SkyTürk TV’de de yapıyordu. Eski Aykırı Sorular da en az bugünkü kadar başarılıydı. Ancak SkyTürk televizyonu maddi sorunlarla boğuşuyordu ve pek çok parlak program o hayhuy içinde kaynayıp gitti. Aykırı Sorular yayından kalktı. Fakat Aysever bir süre sonra aynı kanalda “Zamana Karşı” adlı başka bir programla geri döndü. Bu kez bir ekiple çalıştığı belliydi. Çok iyi çalışılmış ve Enver Aysever’in müthiş sunumuyla renklenmiş “Zamana Karşı” da bir süre sonra sessiz sedasız yayından kaldırıldı. Hâlbuki o programda Türkiye’nin en renkli simaları konuk edilmiş, ülkenin pek çok kanayan yarasına parmak basılmıştı. Buna rağmen, belki de kanalın içinde bulunduğu içler acısı durum yüzünden basında haber bile olamadan kayboldu gitti.
Enver Aysever şimdi aynı programla CNNTürk’te karşımızda. Zaten belli bir başarıyı yakalamış olan kanal bu programla birlikte daha da renklenmiş durumda. Üstelik Aykırı Sorular haftada beş gün izleyicisinin karşısında.  Aysever her gün, birbirinden ilginç simalarla uzun söyleşiler yapıyor, aykırı sorular soruyor. Kırıp dökmeden, artık gelenek olduğu üzere eğilip bükülmeden hem de. İtirazı olanın Aysever’in Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programı bir kez daha izlemesini öneririm. Orada “AB bize girer mi?” saçmalığının esamisini bile bulamayacaksınız. Bu tavrın son zamanlarda pirim yapmadığını elbette bizim kadar Aysever de biliyordur. Ama kalite kumaştan gazetecinin yapıp yapabileceği işte budur.
Buna karşın Aykırı Sorular’ın CNNTürk’te apar topar yayına konulmasının “yaz boşluğu”ndan kaynaklandığı da belli.  En azından “Dört Bir Taraf” tatile çıkmasaydı belli ki “Aykırı Sorular” başlamayacaktı. Yaz rehaveti bitip yeni yayın dönemi başladığında, Aysever Dört Bir Taraf’ın bir tarafı rolünü yine üstlenecek. Ama “Aykırı Sorular”ın yaz bitiminde ne olacağı meçhul.
Halbuki Aykırı Sorular’da soru soran Aysever, en az Dört Bir Taraf’ta mecburen taraf olan Aysever kadar başarılı. Üstelik Aykırı Sorular, adının ima ettiğinin tam tersine kavgasız gürültüsüz bir program. Kendi adıma, bu kavga gürültü havasında asıl gerekli olanın sakin Aykırı Sorular olduğunu düşünüyorum. Çünkü normal vatandaş sert ama içi boş kavganın yerine Aydın Boysan’ın bilgeliğini, Zihni Göktay’ın sanatçılığını, Büşra Ersanlı’nın başına gelenler nedeniyle yaşadığı tatlı şaşkınlığı izlemeyi tercih ediyor artık.
Sonbaharda gözümüz yine Aykırı Sorular’da olacak. Tabii kanal yöneticileri bu programa “yaz aşkı” diye bakmıyorsa. Alpay’ı da konuk etti Aysever, “Eylül’de Gel” şarkısının unutulmaz şarkıcısını.
Aykırı Sorular’a da Eylül’de gel desek kulak veren olur mu acaba?.

KESKİN KALEM