Keskin Kalem
30 Kas 2016 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:41

Keskin Kalem izledi ve yazdı: Adana'da kız yurdunda facia yaşandı; hangi kanal ne yaptı?

Medyaradar'ın gizemli yazarı Keskin Kalem, 11'i çocuk 12 kişinin can verdiği Adana kız yurdundaki facianın ekranlara yansımasını kaleme aldı.

Medya Mahallemizin Değerli ve Güzel İnsanları!

Hafta başında görüşürüz demiştim, ama kalbime nazire yaparcasına boğazımdaki sıkıntılarla cebelleştim!

Ancak Salı gecesi kendime gelebildim!

Bu satırları yazmak için klavyenin başına oturduğumda Adana’da bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 kız öğrencimiz ile bir yurt görevlisinin kavrularak can verdiği facia henüz yaşanmamıştı!

Amacım Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan medya mahallemizin gelmiş geçmiş “en korkunç” ve “en tehlikeli” karakterlerinden birini yazmaktı!

Garip ötesi bir kadın gazeteciyi yazmaktı!

Çok sıradışı ve ‘korkunç yenge’ dedirten cinsten birine dair kafanızı şişirecektim!

Adı Nazlı Ilıcak olan hırsları, egosu ve kibri her bi şeyin önünde giden şahsı yazacaktım.

Zerre iftira etmeden, her zaman olduğu gibi somut bilgilerimi, meslekteki 40 yılı aşkın sürede aynı çatı altında da bulunduğum yıllarda tanık olduklarımı paylaşacaktım sizlerle.

ABD maşası vatan haini Fetullah Gülen’in elebaşı olduğu Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak, geçen hafta cezaevinden Posta gazetesi yazarı Nedim Şener’e mesaj gönderip, firari vatan haini eski savcı Zekeriya Öz'ün kendisine “kumpas kurduğunu” iddia etmişti.

Hayatın cilvesine bakın!

Nedim kardeşimizi Odatv davası gibi bir uyduruk FETÖ tezgâhıyla Silivri Cezaevi’ne koyanları destekleyen kadın, hatta Nedim’in mağduriyetinde önemli rol oynamışlarla aynı kampta bulunmuş Nazlı Hanımefendi, şimdi o mahpushaneden mesaj gönderip yardım istiyordu!

Kurnaz tilkimiz, ağlamaklı mesajını, mağduriyetinde önemli rol oynadığı Nedim Şener kardeşimize göndermişti.

Nazlı Hanım,15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkında arama kararı bulunduğunu öğrenince Bodrum’daki yazlığından kaçmış, kısa sürede yakalanıp FETÖ'den tutuklanmıştı.

Nazlı Ilıcak ve onun gibileri daha sonra konuşuruz diyorum!

Adana faciası, Nazlı Ilıcak konusundan çok çok daha önemli!

* * *

Sevgili Dostlar, iki kulağım var ya, yazarken TV açık olur, DVD koleksiyonumdan jazz da dinlerim!

Kanallar en az 3-4 saat süren sözde tartışma programlarına henüz başlamışlardı.

Her kanalda aynı format ve aynı tipler olduğundan izlemeye katlanamıyorum!

Programlar uyutuyor!

Bir sunucu-moderatör ve sağında solunda sözde tüm cihan meselelerinden anlayan, dünyanın bulunmaz Hint kumaşı cinsinden üç beş uzman konuk!

Hepsi her konuda otorite gibiler maşallah!

Birkaç değerli hatip yukarıda dediklerimden muaftır!

Adana Aladağ’daki facia denilen katliam gibi yangın haberini işitir işitmez, geçtim TV karşısına, bıraktım yazmayı.

Elimde kumanda o kanal senin bu kanal benim ayrıntı öğrenmeye çabaladım.

* * *

CNN Türk’te asabi hanımefendi Şirin Payzın, tartışma programını yarıda kesmiş, Adana’dan faciayla ilgili görüntüler eşliğinde son dakika bilgilerini alıp aktarıyor!



DHA Adana Muhabiri Yusuf Baştuğ anlatırken Şirin Hanım hislerini paylaşma gereği duyuyor; “Bir kez daha kızlar kurban oldu bu ülkede. Kader diye diye açıklayarak bu ülkede insanlar ölüyor.”

Evlere şenlik bir yorum! Diyor ki; “Bir kez daha kızlar kurban oldu”!

Ölenler erkek olsaydı ne diyecekti acep?

CNN Türk’ün kaptanlarını tebrik ederim. Erdoğan Aktaş, Ali Güven ve diğerleri çok iyi iş çıkardılar. Adana’daki facia duyulur duyulmaz, oradaki gelişmeleri izleyenlere vermek gibi çok yerinde, çok doğru bir hamle yaptılar.

Hakkını teslim etmeliyim ki, CNN Türk haber kanalı olmanın hakkını verdi.

Diğerleri facianın boyutlarını sonradan kavrayabildi!

Çok sonra çark ettiler!

Bir sözüm de külhanbeyi edalı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye olacak.

CNN Türk’te Aladağ'da yaşanan yurt yangını faciasına ilişkin canlı yayında gazeteciye çıkıştı.

Gazeteci Nedim Şener’in itfaiye ekiplerinin yangın çıkan yurtta bir denetim yapıp yapmadığı yönündeki sorusuna MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü CNN Türk canlı yayınında skandal bir yanıt verdi.

Sözlü gazeteci Şener'in sorusuna, “Şimdi seyircilerin karşısında çok zeki sorular sorduğunuzu zannetmeyin” diye tepki gösterdi. Sözlü, Şener için “Çok hovarda bir üslubunuz var. Çok kendini bilmez bir tavrınız ve tarzınız var” ifadelerini kullandı. 

Aferin sana Hüseyin Bey!

Nedim gibi bir beyefendi karşında olsaydı kesin sen ona sözlü tepkinin de ötesine giderdin!

* * *

Habertürk TV’de Fatih Altaylı yayındaydı.

Özel ne demekse, yayın günü dışında da ekranda olacaksa “Teke Tek” oluyor “Teke Tek Özel”!

Komikler vallahi!

Altaylı, alanlarında otorite diyeceğim eski subaylar Mete Yarar, Abdullah Ağar ve gazeteci-yazar Nevzat Çiçek’i konuk ediyordu. Suriye, DAEŞ ve Fırat Kalkanı’nda kayboldukları açıklanan 2 Türk askeri konusunu ele alacaklardı.



Habertürk Adana faciasını alt bant KJ ile duyurdu uzun süre. Fatih Altaylı gibi bir egoya programını yarıda kesmesini kim söyleyebilirdi ki!

Bu arada araya bir not; Fatih Altaylı kendisini bir kol saati karşılığı Hürriyet’ten transfer etmiş olan patronu Turgay Ciner’den kırmızı kart yedi! Turgay Bey, aylardır Fatih efendiyle görüşmüyor!

Habertürk, saat 23’te maden mühendisliği yerine ekranları tercih eden son zamanların en popüler ekran yüzlerinden Cansu Canan Özgen’in “Öteki Gündem” programını iptal etti.

Yani Adana faciasının boyutlarını kavradılar ve eski spor spikeri Fulya Kalfa’yı ekrana çıkartarak gelişmeleri izleyicilerine aktardı.

Fulya Hanım, Habertürk yöneticilerinin fark edemediği tabloyu iyi okumuş olsa gerek yayında bir ara “Hakikaten bir faciadan söz ediyorum sizlere” dedi. Bu sözün başında “Sevgili Seyirciler” demeyi ihmal etmediğini de belirtmeliyim!

* * *

Halktan alınan vergilerle, devlet bütçesiyle akçeli işlerin batağına döndüğü müfettiş raporlarına yansımış TRT’nin kanallarına da göz attım.

Siyasi gücü olanın çalıştırıldığı, istihdam edildiği büyük çiftlik TRT Haber’de, ünlü Türk büyükleri arasında yeraldığını zanneden biri vardı.

Eski gazeteci-yazar Yiğit Bulut’tan söz ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Bulut’un karşısında da konu mankeni gibi duran ve her cümlesinin ya başına ya sonuna “Yiğit bey” koyan, “Derin Analiz” adlı programın sunucusu/moderatörü Hasan Kurtulmuş oturuyordu!



Her denilene “Haklısınız Yiğit Bey” diyen Hasan Efendinin programına kimse müdahale edemedi! TRT Haber, tam da verilecek haberi değil Yiğit Bulut’u veriyordu ekrandan izleyicilere!

Adana faciasıyla ilgili bilgileri TRT Haber’den alamayacağımı anlayınca diğer kanallara savruldum!
 
“Can çekişen kanal” dediğim, AK Parti’nin bir dönem en önemli mecrası olan 24 televizyonunda eski solcu, kimi meslektaşlarının çekememezlikle “dönem adamı” dedikleri Ardan Zentürk vardı ekranda.

Adana faciasına kısaca yer verdikten sonra Star Ege Temsilcisi Muammer Başkan’a döndü ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin 47 sanık hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesini değerlendirdi.

Allah’tan AK Partinin kayıtsız şartsız sesi ve destekçisi olan A Haber var!

A Haber tıpkı CNN Türk gibi kendi vizyonundan da olsa Adana’dan yangın faciasına dair sürekli yayın yaptı.

NTV facianın kurbanlarına ilişkin sayıya göre hareket etti!

CNN Türk’ün gölgesi bile olamadı uzun süre.

NTV’de “İtfaiye Daire Başkanı’nın 11 öğrenci 1 bakıcı hayatını kaybetti” bilgisini alt yazıdan duyurdu.

NTV’nin prompter spikerlerinden bir hanımefendi bir ara “Full kapasite yani tam kapasite öğrenci bulunan, 50 dolayında bir yurt” deyince afalladım!

“Full kapasite” diyordu spikercik!

Kanalın kurucusu gazeteci dostum Nuri Çolakoğlu’nu andım. Kimlerin elinde NTV?

Sevgili NTV yöneticileri; size İsmet Berkan ve Nagehan Alçı yakışıyor!

Çalışanlarına aylarca maaş vermeyen ama iktidarın nimetlerinde, arpalarından bavul bavul nemalanan Kanal A’ya da baktım!

Sadece baktım ve zapladım!

Kanal A’da “Türkiye’nin Seçimi” adlı Fatin Dağıstanlı’nın sunduğu bir programda, “15 Temmuz darbe komisyonunun ne yaptığı” tartışılıyordu. Yani Adana faciası onlar için önemsizdi!

Grafiklerine ve renklerine tutulduğum, hayran kaldığım TV Net ekranında, kanalın her konuda program yönetebilme becerisi sergileyen sunucusu Serhat İbrahim vardı. “Akıl Odası” adlı programı sunan İbrahim kardeşimiz kanalda yönetici pozisyonunda olmasına rağmen, Adana’daki yangın faciasıyla ilgili gelişmeleri aktarmak yerine havanda su dövülen dört konuklu programını sürdürmeyi tercih etti!

Beyler bayanlar, bırakın stüdyo konuklarınız homurdansın! Siz haberi verin, haberi!

* * *

TGRT Haber’de ünlü gazeteci, her TV ve radyo kanalının (iktidar yanlılarının) kapıştığı isim vardı ekranda! Cem Küçük, “Zor Sorular” adlı programında, kendi mahallesinden üç ismi, ekranda yatıp kalkan Ahmet Kekeç ile Ferhat Ünlü ve İsmail Kapan’ı ağırlıyordu!

TGRT Haber çok sonraları Adana faciasının yayınına geçti.



Sunucu Özlem Pala nefes nefese bir yayın yaptı. Kimden aldığı meçhul bir bilgide ısrar etti durdu. İHA muhabirine ve Aladağ Belediye Başkanı’na kayıp üç kişi olduğu ısrarını dakikalarca sürdürdü.

TGRT Haber ekranı evlere şenlikti! Uzun süre ölü sayısını 15 olarak verdiler, Sonra 13’e düştüler, 3 de kayıp var dediler.

Çok şükür Özlem Pala’nın sunduğu bilgi gerçek çıkmadı.

Ülke TV için yazmaya değmez diyeceğim! Hasan Öztürk ile Prof. Dr. Mehmet Çelik için Adana faciasından daha önemli şeyler vardı konuşulacak!



* * *

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, NTV ve Habertürk'e yaptığı açıklamada yangın merdiveninin kilitli olduğunu belirtince çılgına döndüm!

Bu nasıl bir zihniyet?

Bunun neresi kader?

Buna nasıl facia denir?

Bu bir katliam!

Ne dedi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü; "Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış."

Başkan Sözlü, cesetlerin yangın merdiveninin olduğu noktada bulunduğunu söyleyince dayanamadım.

Yanarak can veren, kavrulmuş cesetleri birbirine sarılı bulunmuş ortaokul çağındaki çocuklarımızı ateşe atmışız.

Dünyada çocukları bizimkiler kadar kıymetsiz bir ülke daha yoktur.

Yazık, çok yazık!

Başımız sağolsun Adana!

* * *

Çok öfkeliyim Sevgili Dostlarım;

Ey Ankara’da milletin vekili olduğunu söyleyenler; küçücük kızları tecavüzcüsüyle evlendirmek için uğraştığınız kadar güvenlikleri için uğraşsaydınız bu kadar kız çocuğu o yurtta cayır cayır yanmazdı!

Sevgili Dostlarım;

Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar tarikatına ait öğrenci yurdunda yaşanan faciada 11'i öğrenci 1'i eğitmen 12 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu.

Bu sabah araştırdım ve ihmaller zincirinin yol açtığı yangın faciasına ilişkin yaptığı ilk açıklamasında "Ölü yok" diyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın Adıyaman'da İmam Hatip'te yaşanan istismar skandalında dönemin valisi olduğunu öğrendim.

Son bir bilgi; yangında kavrulan 12 kişiden 9 öğrencinin cenazesi ceset torbalarına konularak bir ambulans ile Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Ben ne dersem, siz ne derseniz deyin; hepsi boş!

Allah kurbanların ailelerine sabır versin.

Memleketimizin başı sağolsun!

KESKİN KALEM