Gündem
06 Mayıs 2019 17:10 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2019 17:15

"Keşke Yunan galip gelseydi" diyen Kadir Mısıroğlu'na Türk bayraklı tören!

Atatürk düşmanlığı ile tanınan ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen Kadir Mısıroğlu'nun tabutuna Türk bayrağı sarıldı...

"Keşke Yunan galip gelseydi" diyen Kadir Mısırlıoğlu'nun cenazesi Türk bayrağına sarılarak cenaze aracına kondu. Mısırlıoğlu, cenaze namazının ardından Nasuhi Mehmet Efendi Camii Haziresi'nde toprağa verilecek.

Kadir Mısıroğlu'nun cenazesi Çengelköy'deki evine getirildi. Mısıroğlu'nun ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti. Mısıroğlu'nun tabutu Türk bayrağı ile sarıldı. Ardından cenaze aracına konularak, Büyük Çamlıca Camii'ne götürüldü. Mısıroğlu'nun naaşı burada ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Nasuhi Mehmet Efendi Camii Haziresi'nde toprağa verilecek.

"Keşke Yunan galip gelseydi" demişti
Kadir Mısırlıoğlu, "Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı, ne şeriat kaldırılırdı, ne medrese lağvedilirdi." demişti.

24 Haziran 2018 seçimlerinde bir televizyon kanalında, sokak röportajına katılan vatandaşların, AKP’ye yol ve köprü yaptığı için oy verdiklerini söylemeleri için “Demiyor ki dindar olduğu için rey verdim. Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım” diye konuşmuştu.

"Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin"
Mısıroğlu, 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan cenazesiyle ilgili vasiyetini açıklamıştı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen sonrası attığı tweette, "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" yazmıştı.