Gündem
28 Oca 2016 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Kent Konseyi'nden akademisyenlere destek!

İzmir'in Konak İlçesi'nde Kent Konseyi üyeleri, "Bin imza da bizden" adlı kampanya başlatarak akademisyenlere destek verdi.

Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasına, Konak Kent Konseyi üyeleri katıldı. Yaklaşık 10 kişilik grup adına basın açıklamasını Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu yaptı.

'Bin imza da bizden' kampanyasının internet ortamında da devam ettiği belirten Mumcu, 'Barış talebini' dillendirdikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterildiği belirtilen, YÖK'ün haklarında 'Hukuki işlem' yapabilmek için yasa maddeleri arayışında olduğu akademisyenlerin yanında durarak imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Kent Konseyi Başkanı Mumcu, şöyle konuştu:

"Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkarak, her gün bir yerlerde ölü bedenlerin yere düşmesine, insanların sokağa çıkma yasakları altında açlığa susuzluğa mahkum edilmelerine karşı kayıtsız kalmayacaklarını açıklayan akademisyenlere yönelik sürdürülen kıyım politikasına son verilmeli. Nereden gelirse gelsin, şiddetin tümüne karşı barış talebimizi yeniden ve ısrarla dile getiriyoruz."

Grup, açıklamanın yapıldığı alanda kurulan masada kampanya için imza topladı.