Dünya
11 Haz 2022 08:54 Son Güncelleme: 11 Haz 2022 09:00

Kendiyle evlenen kadın tarihe geçti

Hindistan'ın Gujarat vilayetinde gerçekleşen düğün şaşkınlık yarattı. Çünkü düğünde gelin vardı ama damat yoktu. Bu düğün ilk sologami evlilik olarak dünya tarihine geçti. 24 yaşındaki kadın kendisiyle evlenmesi dünya gündemine oturdu.

Hindistan'ın Gujarat vilayetinde yaşayan bir genç kadın, ülkenin ilk sologami evliliğini yaptı.

Kendisiyle evlenme kararının ardından Hindistan gündemine oturan 24 yaşındaki Kshama Bindu, hayalini gerçekleştirerek ülkesinde bir ilke imza attı.

'Anne with an E' isimli televizyon dizisinden esinlenerek kendisiyle evlenme kararı alan genç kadın, 11 Haziran'da düzenlemeyi planladığı düğününü aldığı tepkiler nedeniyle daha erken bir tarihe çekmek zorunda kaldı.

Geleneksel Hint düğünü ritüellerinin her birini düğününde uygulayan Bindu, böylelikle Hindistan'da kendisiyle evlenen ilk kişi oldu.

Elleri kınalı fotoğraflarını da paylaşan genç kadın, düğünün ardından paylaştığı teşekkür mesajında "Bana mesaj atan, beni tebrik eden ve inandığım şey için savaşma gücü veren herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Sosyal medyada sologami evliliğini eleştirenlere rağmen Bindu'ya destek verenler de vardı.

Manşetlere konu olan ilk sologami evlilik haberi 2015 yılında, kötü bir ilişkisinin ardından Brighton'daki bir törenle kendisiyle evlenen 42 yaşındaki Sophie Tanner'den gelmişti.

 İşte düğünden çarpıcı görüntüler: