Röportaj
11 Eyl 2011 15:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

KENDİNE HAYRAN OLAN OYUNCULUK YAPAMAZ!

Şebnem Bozoklu'dan yeni dizisi ve aşkı hakkında samimi açıklamalar geldi.

HT Mgazin’den Oya Doğan, dizilerin daimi yengesi Şebnem Bozoklu ile röportaj yaptı. Bozoklu’dan yeni dizisi ve aşkı hakkında samimi açıklamalar geldi.

İşte o röportajdan çarpıcı bir bölüm:

’Canım Ailem’in Meliha’sı, ’Bizim Yenge’nin Filiz’i Şebnem Bozoklu, hepimizi 45 yaşında olduğuna inandırdıktan sonra, 28 yaşındaki âşık Filiz’le seyirciyi ters köşeye yatırıp "Oyuncu değişebilendir" cümlesinin ne demek olduğunu gösterdi. Hal böyle olunca onunla buluşmak farz oldu. Sorulacak sorularımız, atılacak kahkahalarımız vardı. İki yıl önce tanıştığım Şebnem, çok içtendi. Şimdi daha ünlü bir Şebnem vardı ama o samimiyetinden hiçbir şey kaybetmemişti. Konuşurken gözünüzün tam içine bakmaya, dokunarak konuşmaya, mütevazılığa, işinize sonsuz saygı göstermeye ve kahkahasıyla ortamı şenlendirmeye devam ediyordu. Hayatta iyi insan olarak yaşayıp, mutlu biri olarak ölmek isteyen, şükretmeyi bilen arkadaşım bu sözleri de sonuna kadar hak etti.

Sen ve eşin Emre, Filiz ve Bahri ilk görüşte aşk yaşayanlardansınız. ’Bizim Yenge’ seni bu aşktan mı yakaladı?

Bu benim hiç aklıma gelmedi. Ben ’Canım Ailem’de kendime o kadar uzak bir şey yaptım ki, ikinci dizimde ne oynayacağımı çok merak ediyordum. Sonuçta 29 yaşındayken 45 yaşında bir kadını oynamıştım. Bıçak sırtı bir durum vardı. Bundan sonra bana hep o yaşta kadın rolleri gelebilirdi. Ama teklifler şaşırtıcı oldu. 25-29 yaş aralığında roller teklif edildi. Yapımcı Erol Avcı’yla kanımız tuttu. Yönetmen Aydın Bulut, senaryo Kuledibi ve böyle oyuncular olunca kabul ettim. 9 erkeğin yaşadığı bir eve yeni taşınan bir kadın hikâyesini oynamak heyecan verici.

Gerçi aşk şerbeti ilk bölümde hepimizi Bahri’ci yaptı ama o Bahri koca bir ana kuzusu çıkarak hayal kırıklığı yarattı...

Kendi başına düşünüp karar bile veremiyor Bahri. Lütfen ana kuzuları silkinsinler ve kendilerine gelsinler. Yoksa kim Bahri gibi bir adamla evli olmak ister ki?

Bahri’ye kızgınız ama İlker Aksum bu dizide tam anlamıyla döktürüyor. ’Canım Ailem’den sonra bu dizide birlikte olmak nasıl?

Oya, şu memlekette beğendiğim 3-5 erkek oyuncudan biridir İlker. Aklından geçen her şey gözünden fışkırır. Şahanedir onunla oynamak. Ama dizide başka bir favorim daha var.

Hangi karakter favorin?

Yetkin Dikinciler’in canlandırdığı marangoz Adem. Yetkin nefis biri ve bu rolle tam birbirlerine uydular. Harikalar yaratıyor Yetkin.

Peki, ’Bizim Yenge’ yakında çılgın bir yengeye dönüşür mü?

Birinci bölümdeki tutuk, donuk, ne yapacağını bilemez haldeki kız, dördüncü bölümden sonra kafası çalışan, kurnazlık düşünen bir kadına dönüşecek. Karakterin kendi içindeki değişimi de görülecek. Filiz dişlenecek ve çılgınlıklar yapacak. Çünkü o evde çıldırmamak kolay değil.

Dizinin müzikleri Ertem Eğilmez imzalı ’Neşeli Günler’i anımsatıyor. Amacınız o günleri bu zamana taşımak mı?

Aklımızda hep Ertem Eğilmez filmleri ve o gerçek insanlar vardı. O tadı yakalamaya yaklaşabilirsek ne mutlu bize. Çünkü orada gerçeklik var. Ben Arzu Film tayfasında olmayı çok isterdim. Keşke daha önce doğsaydım da Ertem Eğilmez filmlerinde Şener Şen, Adile Naşit, Ayşen Gruda, Perran Kutman’la oynasaydım. Benim tek hayalim bu isimlerin samimiyetine yaklaşmak.